Depremde hayatini kaybeden milli basketbolcu Nilay Aydogan'in adi kurulacak vakifta yasatilacakOrhan Yoldas- Merhum basketbolcu Nilay Aydogan'in agabeyisi Ömer Berkay Aydogan: "Onun hayir islerini devam ettirmek için Nilay Aydogan Vakfi'ni kuruyoruz, resmi islemleri devam ediyor"

Depremde hayatini kaybeden milli basketbolcu Nilay Aydogan'in adi kurulacak vakifta yasatilacakOrhan Yoldas- Merhum basketbolcu Nilay Aydogan'in agabeyisi Ömer Berkay Aydogan:
"Onun hayir islerini devam ettirmek için Nilay Aydogan Vakfi'ni kuruyoruz, resmi islemleri devam ediyor"

MALATYA (AA) - ORHAN YOLDAS - "Asrin felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybeden milli basketbolcu Nilay Aydogan'in adi kurulacak vakfa verilecek.

Babaannesini ziyaret için geldigi Malatya'da yikilan binanin altinda kalarak hayatini kaybeden milli basketbolcusu Nilay Aydogan'in agabeyi Ömer Berkay Aydogan, kardesini kurtarmak için yogun çaba sarf eden Malatyali itfaiyecileri ziyaret ederek, tesekkür etti.

Nilay ile babaannesi Hacer'in cansiz bedenine itfaiye erlerinin yardimiyla ulastiklarini hatirlatan Aydogan, kardesinin yardimsever oldugunu ve adina vakif kurmak için girisimde bulunduklarini ifade ederek, sunlari söyledi:

"Onun hayir islerini devam ettirmek için Nilay Aydogan Vakfi'ni kuruyoruz, resmi islemleri devam ediyor. Vakif olarak ailesini kaybetmis çocuklari basketbol altyapilarina sokacagiz. Çocuklari o aile ortamina sokmak ve ihtiyaçlarini karsilamak istiyoruz. Birinci önceligimiz çocuklar. Lige Nilay'in adini verdiler, Hidayet Türkoglu ile tüm federasyona da tesekkür ediyorum."


- "Berkay ile enkazda günlerce birlikteydik"

Malatya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskani Mustafa Katipoglu da merhum Nilay Aydogan'in kent için bir deger oldugunu belirterek, "Berkay ile enkazda günlerce birlikteydik. Arama kurtarma ekibi gibi günlerce bizlerle çalisti, sabirla yaklasti. Bina ilk depremde kisa sürede yikilsa da biz orada son vatandasimizi çikarana kadar hassasiyet gösterdik." ifadelerini kaydetti.

Berkay'in ziyaretinin kendilerini duygulandirdigini dile getiren Katipoglu, "Tüm arama kurtarma ekipleri ve itfaiye personelimiz adina tesekkür ediyorum. Basiniz sag olsun." dedi.

Bu arada Ömer Berkay Aydogan, kardesinin fotografinin basili oldugu tisörtü itfaiye personeline hediye etti.

ING Kadinlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Çankaya Üniversitesi'nde forma giyen Nilay Aydogan'in adi ING Kadinlar Basketbol Süper Ligi'nde 2022-2023 sezonuna verilmisti.