Besiktas, kadin basketbolunda gelecek sezon için sampiyonluk hesaplari yapiyorEmre Dogan,Mücahit Hüseyin Erogul- Basantenör Aziz Akkaya: "Besiktas'in kadin basketbolunda sampiyonluk zamani geldi. En büyük idealim önümüzdeki sene sampiyon olmamiz" - "Antrenörlügü birakmistim. Besiktas'tan baska bir takim olsa bu tasin altina elimi sokmazdim" - "A Milli Kadin Basketbol Takimi'nda Ekrem Memnun gittiginde (2018) basantrenörlük benim hakkimdi. Eger basari elde etmek istiyorlarsa benim orada olmam laz

Besiktas, kadin basketbolunda gelecek sezon için sampiyonluk hesaplari yapiyorEmre Dogan,Mücahit Hüseyin Erogul- Basantenör Aziz Akkaya:
"Besiktas'in kadin basketbolunda sampiyonluk zamani geldi. En büyük idealim önümüzdeki sene sampiyon olmamiz"
- "Antrenörlügü birakmistim. Besiktas'tan baska bir takim olsa bu tasin altina elimi sokmazdim"
- "A Milli Kadin Basketbol Takimi'nda Ekrem Memnun gittiginde (2018) basantrenörlük benim hakkimdi. Eger basari elde etmek istiyorlarsa benim orada olmam laz

ISTANBUL (AA) - EMRE DOGAN/HÜSEYIN EROGUL - Besiktas Kadin Basketbol Takimi Basantrenörü Aziz Akkaya, gelecek sezon için simdiden zirveyi hedefleyerek, "Ben iddia ediyorum, diger takimlarin 3'te 4'te biri bütçeyle sampiyon oluruz." dedi.

Son lig sampiyonlugunu yasattigi siyah-beyazli ekibin basina bu sezon üçüncü kez geçen 55 yasindaki basantrenör, AA muhabirlerinin birçok konuda sorularini yanitladi.

Göreve geldikten sonra ilk olarak son sirada yer alan takimdaki öz güven problemini çözdüklerini ve çikisa geçerek play-off oynamaya hak kazandiklarini belirten Aziz Akkaya, "Besiktas bir ekol. Bu kulübün dinamiklerini biliyorum. Göreve geldigimde oyuncularin uyum problemi vardi. Onlari iyi takim olduklarina ve herkesi yenebileceklerine inandirdim. Play-off'a kaldik. Kadin basketbolunda ne olacagi belli olmaz. Muhtemelen Fenerbahçe ile eslesecegiz. Onlari yenmek istiyoruz. Çok zor. Çok kuvvetli bir kadro. Ama teslim mi olacagiz, olmayacagiz. Mücadele edecegiz. Oyunculara bunu inandirmaya çalisiyorum." ifadelerini kullandi.

Besiktas'in kadin basketbolunda 2005'ten bu yana sampiyon olamadigini hatirlatan Akkaya, "Uzun zaman oldu. Besiktas'in da kadin basketbolunda sampiyonluk zamani geldi. En büyük idealim önümüzdeki sene sampiyon olmamiz. Nasil olacaksin diyorlar? Reçeteyi koyacagim ve ilaçlari alacagiz. Biz sampiyon olacagiz. Yoksa burada olmanin anlami yok. Sponsorlara da ihtiyacimiz var. Ben iddia ediyorum, diger takimlarin 3'te 4'te biri bütçeyle sampiyon oluruz. En azindan cebimizde potansiyelimiz var. Kadin basketbolunda Besiktas varken Galatasaray ve Fenerbahçe yoktu. Bizim artik sampiyon olmamiz lazim." diye konustu.


- "Melek ve Elif, A Milli Takim'in degismezi olacak"


Besiktas altyapisindan yetisen Melek Uzunoglu ve Elif Bayram'dan övgüyle bahseden Aziz Akkaya, "Milli takimda koordinatör oldugum dönemde Melek'i Besiktas'a getirdim. Elif, bizim küçük takimdaydi. En büyük hedefim elit oyuncu yetistirmek. Elif belli bir seviye yakaladi. Melek'in biraz daha kendisini asmasi lazim. Melek ve Elif, A Milli Takim'in degismezi olacak. Üst seviye oyuncular. Avrupa'da oynayacak oyuncular." degerlendirmesinde bulundu.


- "Antrenörlügü birakmistim"


Milli takim ve kulüpler düzeyinde birçok sampiyonluk yasayan Aziz Akkaya, kadin basketbolunda antrenörlere gereken önemin verilmemesinden yakindi.

Antrenörlerin hak ettigi parayi alamadigina vurgu yapan Akkaya, su görüsleri aktardi:

"Ben antrenörlügü birakmistim. Çok sinirlendim. Besiktas'tan baska bir takim olsa bu tasin altina elimi sokmazdim. Basardiklarimi erkek basketbolunda gerçeklestirseydim maddi olarak daha rahat olurdum. Erkek basketbol takimi antrenörü, NBA'de yaz kampina gidiyor. Kadin basketbol antrenörü ise klinige bile gidemiyor. Büyük bir imkansizlik var. Antrenörler karsiligini almiyor. Altyapida maas alan antrenörler, asgari ücretle çalisiyor. Antrenör yetistiremiyoruz. Istanbul'da yasayan bir adam kahve içmeye gitse ödeyemez. Kulüplerin yaptigi en büyük yanlis, antrenöre deger vermemek. Kazandigim para komikti. Senelerdir antrenörlük yapiyorum. Kulüp ve milli takimlar düzeyinde birçok kategoride birçok sampiyonluk yasadim. Federasyondan bir Allah'in kulu bir fikir sormuyor. Türkiye'de kazanmadigim kupa kalmamis. Ortada tecrübe var. Besiktas'ta 25 sene araliksiz çalismisim. Para versen çalisamazsin. Sinirlendim. Belki de mücadele etmek lazim. Sorulmamasi zoruma gidiyor. Parayi her zaman kazanirsin. Insanin emeginin karsiligini almasi lazim. Sporda torpil olmaz."


- "Besiktas'in altyapisi bitmis"


Siyah-beyazli ekibin altyapida büyük bir atilim yaparak yeni oyuncular yetistirmesi gerektiginin altini çizen Aziz Akkaya, "Besiktas'ta kadin basketbolun altyapisi bitmis. Biz çok büyük paralari veremeyiz. Çok büyük sponsorumuz hiç olmadi. Altyapidan oyuncu yetistirmemiz lazim. Kendi oyuncun kulübüne sahip çikmadigi zaman sampiyon olma sansin yok. Kaynak kurumus. O kaynagi harmanlayacagiz ve oyuncular çikarmaya çalisacagiz. Bunu, daha az bütçeyle ve kendi oyuncularimizla yapacagiz. Önemli olan dogru teshisi koymak. Tedavi edici 1-2 yöntemi buldum. Besiktas taraftari için mücadele önemlidir. Altyapidan oyuncular çikaracagiz ve taraftari da salona çekecegiz." seklinde görüs belirtti.


- "A Milli Kadin Basketbol Takimi Basantrenörlügü benim hakkimdi"


Aziz Akkaya, A Milli Basketbol Takimi'nda 2018'de Ekrem Memnun ile yollarin ayrilmasinin ardindan basantrenörlügün kendi hakki oldugunu savunarak, sunlari kaydetti:

"Kadin basketbolunda yenilemeyi yapamadik. Yeni bir jenerasyon olusturamadik. Antrenörler, erkek takimlarina gitti ya da para kazanmak için spor okullari açti. Degerli antrenörler piyasanin disinda kaldi. A Milli Kadin Basketbol Takimi'nda Ekrem Memnun gittiginde basantrenörlük benim hakkimdi. Dünyanin her yerinde böyledir. Tekrar eskiye döndüler. Ekrem Memnun ayrildiginda orada yardimcisi olarak benim olmam lazimdi. Herhalde bana inanmadilar. Benim hakkim olduguna inaniyorum. Istemediler. Yeni bir yapilanma yaptilar. Insallah basarili olurlar. Belki onlarla fikir ayriliklari oldu. Eger basari elde etmek istiyorlarsa benim orada olmam lazim."