Bes ülkeden Rus ve Belaruslu sporcularin Paris Olimpiyatlari'na katilmasina ortak tepkiMurat Temizer

Bes ülkeden Rus ve Belaruslu sporcularin Paris Olimpiyatlari'na katilmasina ortak tepkiMurat Temizer

VARSOVA (AA) - Rus ve Belaruslu atletlerin gelecek yil Paris'te yapilacak Olimpiyat Oyunlari'na katilmasina Polonya, Birlesik Krallik, Letonya, Litvanya ve Estonya karsi çikti.

Söz konusu ülkelerin Disisleri Bakanliklarindan yapilan ortak açiklamada, Belaruslu ve Rus sporcularin "tarafsiz sporcular" olarak nitelendirilmesi elestirildi.

Belaruslu ve Rus sporcularin gelecek yil olimpiyatlara "tarafsiz sporcu" olarak katilmasinin bir alternatif olarak sunuldugu animsatilan açiklamada, "Sporcularin rollerini belirleyen milliyetleri degildir. Aksine, Kremlin rejimini destekleyen hükümetler ve sirketler tarafindan destekleniyorlar. Hatta bazilari dogrudan Rus ordusuyla iliskili." ifadelerine yer verildi.

Açiklamada, Rus ordusunun Ukrayna'nin spor tesisleri dahil sivil altyapisina saldirdigi belirtilerek, sunlar kaydedildi:

"Su anda Rus ve Belaruslu atletlerin herhangi bir statüde Paris Olimpiyat Oyunlari'na geri dönmeleri için bir yol açmayi düsünmenin zamani olmadigina inaniyoruz. Uluslararasi Olimpiyat Komitesi (IOC) henüz nihai bir karar vermemis olsa da, planlarini yeniden gözden geçirmeye ve uluslararasi toplum tarafindan desteklenen durusuna geri dönmeye siddetle davet ediyoruz."