GÜNCELLEME - Isgal altindaki Bati Seria'da düzenlenen silahli saldirida bir Yahudi yerlesimci agir yaralandiEnes CanliDETAYLAR VE ORDUNUN AÇIKLAMASI EKLENDI

GÜNCELLEME - Isgal altindaki Bati Seria'da düzenlenen silahli saldirida bir Yahudi yerlesimci agir yaralandiEnes CanliDETAYLAR VE ORDUNUN AÇIKLAMASI EKLENDI

KUDÜS (AA) - Yahudi yerlesimcilerin Filistinlilere yönelik saldirilar gerçeklestirdigi isgal altindaki Bati Seria'nin kuzeyinde yer alan Huvvara beldesinde düzenlenen silahli saldirida bir Yahudi yerlesimcinin agir yaralandigi bildirildi.

Israil Ordu Sözcülügünden yapilan yazili açiklamada, Huvvara beldesinde bir araca silahli saldiri düzenlendigi belirtildi.

Israil askerlerinin ve yarali Israillinin ates açtigi ve isabet ettirdigi ancak saldirganin kaçtigi kaydedildi. Israil askerlerinin, araçtaki yaralilari ilk müdahaleyi yaparak hastaneye sevk ettigi bilgisi paylasildi.

Bölgedeki kovalamaca ve arama çalismalarinin ardindan Israil askerlerinin yarali süpheliyi yakalayip sorgu için götürdügü ve olayda kullanilan silahi ele geçirdigi bildirildi.

Israil acil yardim servisi Kizil Davud Yildizindan yapilan açiklamada saldirinin düzenlendigi araçta bulunan 30 yaslarindaki adamin vücudunun üst bölgesine kursun isabet ettigi, agir yarali olarak hastaneye kaldirildigi belirtildi. Araçtaki diger kisinin de saldirinin sokuyla bayginlik geçirdigi kaydedildi.

Sosyal medyada ön caminda çok sayida kursun deligi olan Israil plakali, silecekleri çalisir vaziyetteki aracin görüntüleri paylasildi.

Filistin Kizilayi ise açiklamasinda Huvvara'da bir Filistinli gencin yaralandigi haberini aldiklarini ancak Israil askerlerinin yaraliya ulasmalarina izin vermedigi bilgisini paylasti.

Görgü taniklari, Israil ordusunun Huvvara beldesine yogun takviye gönderdigini ve Nablus kentinin giris çikislarinin Israil askerlerince kapatildigini belirtti.

Israil basini, saldirida yaralanan kisinin Nablus bölgesi yakinlarindaki "Itamar" isimli yasa disi Yahudi yerlesim yerinde yasayan, ABD'den göç etmis Yahudi yerlesimci oldugu bilgisini aktardi.

- Yerlesimcilerin Huvvara saldirilari

Israil askerleri, 22 Subat'ta isgal altindaki Bati Seria'nin kuzeyinde yer alan Nablus'a birkaç noktadan baskin düzenlemis ve bunu protesto eden Filistinlilere gerçek mermiyle müdahalede bulunmustu.

Olayda biri çocuk, ikisi yasli 11 Filistinli hayatini kaybetmisti.

Bati Seria'nin kuzeyindeki Huvvara beldesinde 26 Subat'ta iki Yahudi yerlesimcinin silahli saldirida öldürülmesinin ardindan yüzlerce fanatik Yahudi, Israil ordusunun gözetiminde Huvvara'ya giderek Filistinlilere karsi toplu intikam saldirilari düzenlemisti.

Yerlesimciler, beldede onlarca evi ve arabayi kundaklamis, bazi Filistinlilere linç girisiminde bulunmus ve bir kisiyi öldürmüstü.

Israil ordusunun Yahudi yerlesimcilerin saldirilarini engellemedigi, buna karsin Filistinlilere karsi güç kullandigi bildirilmisti.