Aliyev, Ermenistan'da madalya kazanan Türk haltercileri madalya ile ödüllendirdiRuslan Rehimov

Aliyev, Ermenistan'da madalya kazanan Türk haltercileri madalya ile ödüllendirdiRuslan Rehimov

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, Ermenistan'da düzenlenen Avrupa Halter Sampiyonasi'nda madalya kazanan Türk halterciler Cansu Bektas, Gamze Altun ve Nuray Güngör'ü "Terakki Madalyasi" ile ödüllendirdi.

Azerbaycan Cumhurbaskanligi internet sitesinde yer alan Türk haltercilerin ödüllendirilmesiyle ilgili kararda, "Erivan'da düzenlenen Avrupa Halter Sampiyonasi'nda elde ettikleri galibiyetleri Azerbaycan ile Türkiye arasindaki sarsilmaz kardeslik iliskilerinin bir tezahürü olarak Azerbaycan'a adayan Cansu Bektas, Gamze Altun ve Nuray Güngör, Terakki Madalyasi ile ödüllendirilsin." ifadeleri yer aldi.

Erivan'da yapilan Avrupa Halter Sampiyonasi'nin açilis töreninde, ülke bayraklarinin sahneye çiktigi sirada bir kisi, Azerbaycan bayragini tasiyan kizin elinden bayragi alarak yakmisti. Bu durum üzerine Azerbaycan, sporcularini yarismadan geri çekmisti.

Sampiyonada madalya kazanan Türk sporcular da madalyalarini Azerbaycan'a armagan ettiklerini açiklamisti. Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev de tebrik ettigi Türk haltercileri ülkesine davet etmis, daveti kabul eden sporcular Bakü'ye gelmisti.