IBB Meclisi'nden Hatay'a 62 milyon 500 bin lira nakdi yardim karariLale Bildirici Büyükkarakaya,Hasan Hüseyin Kul

IBB Meclisi'nden Hatay'a 62 milyon 500 bin lira nakdi yardim karariLale Bildirici Büyükkarakaya,Hasan Hüseyin Kul

ISTANBUL (AA) - Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Meclisi'nde, Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerden etkilenen Hatay'in Büyüksehir Belediyesine, kentin onarimi için mali yardim talebi teklifini içeren komisyon raporu oy birligine kabul edildi.

IBB Meclisi nisan ayi toplantisinin ikinci oturumu, Meclis 1. Baskanvekili Zeynel Abidin Okul'un baskanliginda Saraçhane'deki belediye binasinda basladi.

Toplantida, Hatay Büyüksehir Belediyesine mali yardim talebi teklifini içeren komisyon raporu oylamaya sunuldu. Rapor, oy birligiyle kabul edildi.

Mecliste kabul edilen rapora göre, Hatay Büyüksehir Belediyesi personeline 1000 geçici konut yapilmasi ve buna ilaveten içme suyu depo yapim, bakim ve onarimi, içme suyu sebekelerinin onariminda kullanilmak üzere malzeme temini, kanalizasyon sebekelerinin onariminda kullanilmak üzere malzeme, elektrik tesislerinin bakim ve onariminda kullanilmak üzere malzeme temini için toplam 62 milyon 500 bin lira nakdi yardimin saglanmasi için Hatay Büyüksehir Belediyesi ile protokol imzalanacak.

Konuyla ilgili Büyüksehir Belediye Baskani'na yetki verilirken, Hatay Büyüksehir Belediyesi ile protokol yapilmasi onaylandi.

Komisyon raporunda, Hatay'daki yikimlarin olumsuz etkilerinin ortadan kaldirilmasi, Hatay'in yeniden imari için hizlica mekansal ve stratejik kararlarin verilmesi, bilimsel çalismalar dogrultusunda gerekli analiz çalismalari yapilarak imar planlarinin hazirlanmasi ihtiyacinin ortaya çiktigi belirtildi.

Deprem felaketinden sonra Hatay Büyüksehir Belediyesinin mekansal imkanlarinin zarar gördügü ifade edilen raporda, personelin büyük bölümünün sosyal ve fiziksel olarak plan çalismalarinda görev alamayacak duruma geldigi kaydedildi.

Raporda, Hatay Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügünün il genelindeki atik su aritma tesislerinin, içme suyu isale hatlarinin, kanalizasyon sebeke sistemlerinin, içme suyu sebeke ve depolari ile bu sistemleri isleten elektrik tesislerinin islevlerini kaybettigi aktarildi.