Japonya Basbakani Kisida iki günlük ziyaret için Hindistan'daMurat Karadag

Japonya Basbakani Kisida iki günlük ziyaret için Hindistan'daMurat Karadag

ANKARA (AA) - Japonya Basbakani Fumio Kisida, iki günlük ziyaret için bulundugu Hindistan'da, "Özgür ve Açik Hint-Pasifik" (FOIP) vizyonu ile iki ülke arasindaki iliskileri masaya yatiracak.

Hindistan basinina göre, Kisida ziyaretinde, Japonya-Hindistan Özel Stratejik ve Küresel Ortakliginin derinlestirilmesi ve FOIP'in gerçeklestirilmesine yönelik çabalar hakkinda Hindistan Basbakani Narendra Modi ile görüs alisverisinde bulunacak.

Kisida, iki günlük resmi ziyaret öncesi sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, iki ülkenin uluslararasi zorluklarin üstesinden gelmede ve Hindistan-Japonya Özel Stratejik Küresel Ortakligini güçlendirmede oynamasi gereken rolü tartismak istedigini vurguladi.

Yeni Delhi ziyaretinde FOIP'e iliskin yeni planini da açiklayacagini belirten Kisida, "Asya'nin önde gelen demokrasileri olarak Hindistan ve Japonya arasindaki sarsilmaz güven ve yakin koordinasyonun bölgedeki baris ve refahin temel taslari olduguna inaniyorum." ifadesini kullandi.

Kisida, bir baska paylasiminda ise Hindistan Basbakani Modi'yi Hirosima'da düzenlenecek G7 Liderler Zirvesi'ne resmen davet ettigini duyurdu.

Iki lider ayrica, Japonya'nin G7 ve Hindistan'in da G20 Dönem Baskanligini elinde bulundurmasi vesilesiyle isbirligi konularini ele alacak.