Rusya: Wagner parali savasçilari Bahmut’un içinde ilerliyorAli Cura

Rusya: Wagner parali savasçilari Bahmut’un içinde ilerliyorAli Cura

MOSKOVA (AA) - Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, Rus güvenlik sirketi Wagner’e bagli savasçilarin Bahmut’ta ilerledigini belirterek, bu sehre Çasov Yar, Bogdanovka ve Konstantinovka sehirlerinden girmeye çalisan Ukrayna birliklerinin Rus ordusu tarafindan vuruldugunu söyledi.

Konasenkov, Rus ordusunun Ukrayna’daki savasta eylemlerine iliskin yaptigi açiklamada, tüm cephelerde saldirilarin sürdügünü ve Ukrayna ordusunun kayiplar verdigini anlatti.

Bahmut’ta Rus güvenlik sirketi Wagner’e bagli parali savasçilarin eylemlerine iliskin de bilgi paylasan Konasenkov, "Donetsk yönünde Artyömovsk’ta (Bahmut) Wagner saldiri müfrezeleri üç mahalleyi ele geçirdi. Hava indirme birlikleri, saldiri müfrezelerinin kanatlarindaki düsmanin eylemlerini engelledi." ifadelerini kullandi.

Rus hava taktik ve operasyonel birlikleri, füze ve topçu birliklerinin saldirilariyla Çasov Yar ve Bogdanovka sehirlerinden Bahmut’a girmeye çalisan Ukrayna askeri güçlerinin vuruldugunu dile getiren Konasenkov, Ukrayna ordusunun 28. Mekanize Tugayina bagli birliklerin de Konstantinovka yerlesim birimi yakinlarinda etkisiz hale getirildigini söyledi.

Bu bölgede son bir günde Rus hava kuvvetlerine ait uçaklarin 8 sorti gerçeklestirdigini kaydeden Konasenkov, füze ve topçu birliklerinin bu bölgeye 52 atis yaptigini bildirdi.

Konasenkov, "245’ten fazla Ukrayna askeri, bir tank, bir zirhli personel tasiyici, iki zirhli savas araci, üç pikap, 8 araba, Msta-B obüs, 2 adet D-20 obüs ve 3 Grad çok namlulu roketatar vuruldu." diye konustu.

Ayrica Harkiv bölgesinde ABD üretimi "Paladin" ve Polonya üretimi "Krab" kundak motorlu topçu sistemini vurduklarini belirten Konasenkov, Rus Hava Kuvvetlerine ait savas uçaklarinin Krasniy Liman yakinlarinda Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait bir Su-24 savas uçagi düsürdügünü söyledi.