Gaziantep'te depremzedelere 5 bin tonun üzerinde yakacak odun dagitildiAdsiz Günebakan- Gaziantep Orman Isletme Müdürü Veli Topçu: - "Orman Genel Müdürlügü olarak en önemli görevimiz, vatandaslarin yakacak odun ihtiyacini karsilamakti. Diger taraftan valilik ve kaymakamliklar araciligiyla kömür ve sobalar geliyor. Bu yardimlari da ihtiyaç sahiplerine ulastiriyoruz"

Gaziantep'te depremzedelere 5 bin tonun üzerinde yakacak odun dagitildiAdsiz Günebakan- Gaziantep Orman Isletme Müdürü Veli Topçu:
- "Orman Genel Müdürlügü olarak en önemli görevimiz, vatandaslarin yakacak odun ihtiyacini karsilamakti. Diger taraftan valilik ve kaymakamliklar araciligiyla kömür ve sobalar geliyor. Bu yardimlari da ihtiyaç sahiplerine ulastiriyoruz"

GAZIANTEP (AA) - ADSIZ GÜNEBAKAN - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdagi ve Islahiye ilçelerinde depremzedelere, isinma ihtiyacini karsilamak amaciyla 5 bin tondan fazla yakacak odun dagitildi.

Orman Isletme Müdürü Veli Topçu, AA muhabirine, 6 Subat'taki depremlerin hemen ardindan sahada olduklarini söyledi.

Orman Genel Müdürlügünün hizli sekilde organize oldugunu ve Türkiye'nin dört bir yanindan deprem bölgesine destegin yola çiktigini belirten Topçu, destegi Nurdagi ve Islahiye ilçelerine yönlendirdiklerini dile getirdi.

Iki ilçede 60'a yakin pikabin sürekli odun sevkiyati yaptigina isaret eden Topçu, "Depremin yasandigi gün hava çok soguktu. Gidadan önce yakacak oduna, insanlarin isinmaya ihtiyaçlari vardi. Dolayisiyla biz de bu görevi elimizden geldigince ifa etmeye çalistik. Ilçelerden köylere kadar hiçbir talebi bos çevirmedik." ifadesini kullandi.

Yakacaklari vatandaslarin kapisina kadar götürdüklerini vurgulayan Topçu, "Orman Genel Müdürlügü olarak en önemli görevimiz, vatandaslarin yakacak odunlarini karsilamakti. Diger taraftan valilik ve kaymakamliklar araciligiyla kömürler ve sobalar geliyor. Yine bu yardimlari da ihtiyaç sahiplerine ulastiriyoruz." dedi.

Topçu, yakacak yardimlarinin devam edeceginin altini çizerek, "Islahiye ilçesine 1885 ton odunu ihtiyaç sahiplerine ulastirdik, 690 ton kömür dagittik. Nurdagi ilçesinde de 3 bin 176 ton, Gaziantep merkezde 442 ton, Nizip ilçesine 42 ton ve diger ilçelere de kismen dagittik. Oralarda fazla magduriyet yoktu, o yüzden rakamlarimiz daha düsük. Toplamda ise 5 bin 545 ton odunu dagittik, dagitmaya devam ediyoruz." diye konustu.

Depremin ilk gününden itibaren 12 is makinesi, 21 arazöz, 55 pikap ile 350 personelle depremzedelere ulasmaya çalistiklarini aktaran Topçu, enkaz kaldirma çalismalarinda olusan asiri toza karsi arazözlerle su sikarak önlem aldiklarini sözlerine ekledi.