Kuzey Kore, ABD'nin düsmanca siyaset yürüttügünü ileri sürdüBüsra Selvi Ögütcen

Kuzey Kore, ABD'nin düsmanca siyaset yürüttügünü ileri sürdüBüsra Selvi Ögütcen

ANKARA (AA) - Kuzey Kore, ülkedeki insan haklari ihlallerini görüsmek üzere Birlesmis Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde toplanti çagrisi yaptigi iddia edilen ABD'nin düsmanca siyaset yürüttügünü savundu.

Kuzey Kore'yi takip eden internet sitesi "NK News"in haberine göre, ülkenin resmi medyasinda, Kuzey Kore Disisleri Bakanliginin açiklamasina yer verildi.

Açiklamada, ABD'nin Kuzey Kore'nin insan haklari siciline yönelik elestirilerinin, "Kuzey Kore'ye karsi yürütülen düsmanca siyasetin en yogun ifadesi" olarak nitelendirildigi aktarildi.

Elestirilerin kinandigi açiklamada, ABD'nin, Pyongyang karsiti anlamsiz "insan haklari kuru gürültüsünün" Kuzey Kore'nin gücüyle karsilasmanin son anina kadar sürdürüldügü belirtildi.

Açiklamada, "Kuzey Kore'yi nükleerle ilgili konularda baski altina alamadigi için ne zaman köseye sikissa kuru gürültüye" basvurdugu ifade edildi.

Geçen hafta uluslararasi basindaki haberlerde, ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'ni Kuzey Kore'nin insan haklari sicilini ele almak üzere toplantiya çagirdigi iddia edilmisti.

Kuzey Kore'deki insan haklari ihlalleri ve uluslararasi barisla güvenligi tehdit eden tacizlerinin yasa disi kitle imha silahlari ve balistik füze programiyla ilgili 17 Mart'ta yapilacagi öne sürülen toplantiyi ne Washington yönetimi ne de BM Güvenlik Konseyi dogrulamisti.