Rusya: Kremlin'e yapilan IHA saldirisinin dünya toplumu tarafindan kinanmasi gerekirAli Cura

Rusya: Kremlin'e yapilan IHA saldirisinin dünya toplumu tarafindan kinanmasi gerekirAli Cura

MOSKOVA (AA) - Rusya Disisleri Bakanligi, Kremlin'e insansiz hava araçlariyla (IHA) Ukrayna tarafindan yapildigi belirtilen saldirilarin, dünya toplumu ve uluslararasi kuruluslar tarafindan kinanmasi gerektigini bildirdi.

Bakanliktan yapilan açiklamada, Kremlin Sarayi'na yönelik IHA saldirilari degerlendirildi.

Açiklamada, "IHA'lar yardimiyla Moskova'daki Kremlin'e yönelik, 3 Mayis'ta gece düzenlenen terör eylemleri girisimini siddetle kiniyoruz. Arkasinda sivil altyapiya ve sivil halka karsi terör yöntemlerini uzun süredir ve bilinçli olarak destekleyen ve kullanan Kiev rejiminin olduguna süphe yok." ifadeleri kullanildi.

Saldirinin, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin'e suikast girisimi ve onun konutuna yönelik olmasinin suçun ciddiyetini artirdigi vurgulanan açiklamada, bu tür suçlarin cevapsiz kalmamasi gerektigi, Rusya Sorusturma Komitesi'nin bu eylem hakkinda sorusturma baslattigi aktarildi.

Ukrayna'nin "suç eylemlerinin", "Kiev'in barisi, çatismalarin siyasi ve diplomatik yollarla çözülmesini istemedigini" teyit ettigi bildirilen açiklamada, Rusya'nin, Ukrayna'dan gelecek güvenlik tehlikesi ve terör eylemlerini engellemek için bu ülkeye yönelik "özel askeri operasyon" gerçeklestirdigi ifade edildi.

Bati'nin uzun süredir silah, istihbarat ve egitim destegi vermesinin sir olmadigina dikkat çekilen açiklamada, Bati'nin sessizliginin, "Kiev'in terörist yöntemlere basvurmasina müsamaha gösterdigini" ispatladigi belirtildi.

Açiklamada, "Uluslararasi hukuk temelinde, çifte standart olmadan çalisan uluslararasi kuruluslarin ve dünya toplumunun, Kiev rejiminin yeni suç hilesini kinamasi gerektigine inaniyoruz." ifadesi kullanildi.