Milli Savunma Bakani Akar, Samandag'in köylerinde incelemelerde bulunduSarp Özer

Milli Savunma Bakani Akar, Samandag'in köylerinde incelemelerde bulunduSarp Özer

HATAY (AA) - Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Hatay'in Samandag ilçesindeki köylerde inceleme yapti.

Akar, beraberinde Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler ile Kahramanmaras'ta 6 Subat'ta meydana gelen depremlerin etkiledigi iller arasinda yer alan Hatay'in Samadag ilçesine bagli Hidirbey ile Ermeni vatandaslarin yasadigi Vakifli mahallelerinde inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Ilk olarak ilçe merkezine 3 kilometre mesafedeki 35 haneden olusan 130 nüfuslu kirsal mahalle Vakifli'ya giden Akar, depremin zarar verdigi müze ile mahalledeki evleri inceledi.

Mahalle Muhtari Berç Kartun'dan bilgi alan Akar, Vakifli Köyü Ermeni Cemaat Baskani Cem Çapar'in da aralarinda bulundugu vatandaslarla bir araya geldi.

Ziyaretinden dolayi Bakan Akar'a sükranlarini ileten Çapar, bölgede bir ve beraber yasamanin en güzel örneklerinin sergilendigini belirtti.

Türkler ve Ermeniler arasinda bin yillik dostluk ve beraberligin bulundugunu aktaran Çapar, "Eger bir toprak ugrunda ölen varsa vatandir. Dedelerimiz o tartismayi bitirmis, biz bu vatan için ölürüz. Türkiye bizim vatanimiz. Hiç kimse bize farkli bir sey söylemesin, biz bu tartismalari çoktan bitirdik." dedi.

Deprem sonrasi bazi kesimlerin Türkiye aleyhtari açiklamalarini elestiren Çapar, "Deprem sonrasi Türkiye'nin üzerine gidenler, bunu kasitli yapiyor. Bu söylemleri samimi bulmuyorum. Depremin ardindan valimiz, devlet, tüm Türkiye hep yanimizdaydi." diye konustu.

Vatandaslar da Elazig, Malatya, Düzce, Izmir, Van gibi depremleri tecrübe etmis bir hükümetin görevde olmasini, yaralarin hizla sarilmasi bakimindan çok önemli bulduklarini kaydetti.

Milli Savunma Bakani Akar ise "85 milyon kederde ve kivançta bir ve beraberiz, tek yürek ve tek yumruguz. Hepimiz serefli, birinci sinif birer Türkiye Cumhuriyeti vatandasiyiz. Bu bayrak bizim bayragimiz, Ankara bizim baskentimiz." görüsünü paylasti.

- "Fitne ve fesat yuvalarina firsat vermeyecegiz"

Bakan Akar, daha sonra beraberindeki Genelkurmay Baskani Orgeneral Güler ile Hidirbey Mahallesi'ne geçti.

Hazreti Musa'nin topraga diktigi asasinin, abihayat (ölümsüzlük suyu) sayesinde yesermesiyle büyüdügüne ve 3 bin yillik geçmisi olduguna inanilan çinar agaci altinda bekleyenler tarafindan alkislarla karsilanan Akar, vatandaslarla tek tek tokalasti.

"Asrin felaketi" olarak nitelendirilen depremlerde hayatlarini kaybedenlere rahmet, yaralilara sifa dileklerini ileterek sözlerine baslayan Akar, 6 Subat depremlerinin, tarihteki en büyük felaketler arasinda yer aldigini dile getirdi.

Devletin ilk andan itibaren vatandasinin yanina kostugunu, 85 milyonun da devletinin yaninda yer aldigini aktaran Akar, "Edirne'den Van'a, Sinop'tan Antalya'ya kadar 85 milyon bu yarayi sarmak için tek yumruk, tek yürek oldu. Nasil geçmiste buna benzer sikintili dönemlerin üstesinden geldiysek insallah bunun da birlik ve beraberlik içinde üstesinden gelecegiz. Bu yaralari biz saracagiz. Bundan kimsenin süphesi olmasin." sözlerini sarf etti.

Hiç kimsenin yalniz olmadigini vurgulayan Akar, "Kimse kendini yalniz hissetmeyecek. Devletimiz, milletimiz deprem bölgesindeki herkesin yaninda. Basta Sayin Cumhurbaskanimiz olmak üzere bakanlarimiz, valilerimiz, tüm kurum ve kuruluslarimiz ilk günden itibaren görevinin basinda. Mehmetçik de ilk andan itibaren tüm imkanlarini seferber ederek vatandasiyla, milletiyle beraberdi. Beraber çalisarak yaralari saracak, fitne ve fesat yuvalarina firsat vermeyecegiz. Her sey normallesinceye kadar bütün devletimiz ayakta, milletinin yaninda." ifadesini kullandi.

Hidirbey Mahallesi Muhtari Selahattin Yeter de ilk andan itibaren devletin ve Mehmetçigin, yanlarinda oldugunu belirtti.

Türk milletinin, büyük bir millet oldugunu, depremzedelerin yardimina kosarak bir kez daha gösterdigini dile getiren Yeter, "Yapilan yardimlardan dolayi basta Sayin Cumhurbaskanimiz olmak üzere bakanlarimiza, valilerimize çok tesekkür ediyorum. Allah sizleri basimizdan eksik etmesin." dedi.

Vatandaslarin talebi üzerine mahalleye en kisa sürede bir Mehmetçik okulu kurulmasi talimatini veren Akar, görevlileri bölgeye sevk ederek, sokak aydinlatmasi ve internet ile ilgili sorunlarin da çözülmesini sagladi.