Konya ve çevre illerde Türk Polis Teskilatinin 178. kurulus yil dönümü kutlandiCanan Tükelay,Mehmet Çetin,Basir Gülüm

Konya ve çevre illerde Türk Polis Teskilatinin 178. kurulus yil dönümü kutlandiCanan Tükelay,Mehmet Çetin,Basir Gülüm

KONYA (AA) - Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da Türk Polis Teskilatinin 178. kurulus yil dönümü dolayisiyla tören düzenlendi.

Konya'da Il Emniyet Müdürlügü tarafindan Anit Meydani'nda düzenlenen etkinlikler kapsaminda saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu ve ardindan Atatürk Aniti'na çelenk konuldu.

Emniyet Müdürü Engin Dinç, burada yaptigi konusmada, Türk Polis Teskilati'nin kurulusunun 178. yil dönümünü kutlamanin gururunu yasadiklarini söyledi.

Vatanin huzur ve güvenligi için olaganüstü gayretler sergilediklerini ifade eden Dinç, "Yüce Türk milletine büyük bir sevgiyle hizmet eden Türk Polis Teskilati, çagimizin gerektirdigi gelisim ve degisimleri takip edip üstün teknoloji kullanarak ülkemizin ve dünyanin en gelismis saygin kurumlari arasinda yer almistir. Cumhuriyetimizin kurulusunun 100. yilinda güçlü, güvenilir ve etkin bir kurum olarak suç ve suçluyla mücadelesini sürdüren Türk polis teskilati kararli, dirayetli durusuyla, devletimizin emrinde, milletimizin hizmetinde daha nice yüzyillari hedeflemekte ve planlamaktadir." diye konustu.

- Karaman

Il Emniyet Müdürlügü tarafindan düzenlenen etkinlikler kapsaminda, Il Emniyet Müdür Yardimcisi Mehmet Oguzhan ve Karaman Polis Egitim Merkezi Müdürü Aydin Karan tarafindan Atatürk Aniti'na çelenk birakildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan sona eren programa, AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oguzhan Eser, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Mustafa Çetinkaya, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaslar katildi.

- Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da Kocatepe Parki'ndaki törende, saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan Atatürk Aniti'na çelenkler koyuldu.

Törene Emniyet Müdürü Ali Temiz, Polis Meslek Egitim Merkezi Müdürü Mehmet Kunt, Polis Moral Egitim Merkezi Müdürü Cengiz Saglam ve polis memurlari katildi.

- Aksaray

Aksaray'da ise Il Emniyet Müdürlügü önündeki Atatürk Aniti'na çelenk sunulmasi ile baslayan törende, saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

Tören, Aksaray Sehitligi'nde mezarlara karanfil birakilmasinin ardindan sona erdi.

Törene, Il Emniyet Müdürü Murat Kolcu ile çok sayida polis katildi.