Elbistanli tornaci 4 yildir para biriktirdigi kumbarasini enkazi elleriyle kazarak bulduDurmus Genç- Depremzede Hüseyin Akarsu: - "Yillardir biriktirdigim emegim vardi. Gurbette çalisarak kazandigim paralardan kenara ayirdigim bir birikimimdi. Ellerimle kazarak ulastim kumbarama"

Elbistanli tornaci 4 yildir para biriktirdigi kumbarasini enkazi elleriyle kazarak bulduDurmus Genç- Depremzede Hüseyin Akarsu:
- "Yillardir biriktirdigim emegim vardi. Gurbette çalisarak kazandigim paralardan kenara ayirdigim bir birikimimdi. Ellerimle kazarak ulastim kumbarama"

KAHRAMANMARAS (AA) - DURMUS GENÇ - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta yasanan 2. depremin merkez üssü Elbistan'da tornacilik yapan Hüseyin Akarsu, zor zamanlar için 4 yildir para biriktirdigi kumbarasina yikilan evinin enkazini elleriyle kazarak ulasti.

Elbistan'da, arama kurtarma faaliyetlerinin ardindan enkaz kaldirma çalismalari sürüyor. Yikim sirasinda güvenlik önlemleri alinirken, toplanan enkazlar kamyonlarla belirlenen alana tasiniyor.

Kahramanmaras merkezli ilk depreme Yunus Emre Mahallesi'nde anne ve babasiyla yakalanan 35 yasindaki Hüseyin Akarsu, ailesini güvenli bir bölgeye götürdü.

Geçimini tornacilik yaparak saglayan Akarsu'nun evi, ikinci depremde yikildi. Akarsu, 4 yilda biriktirdigi paralarin bulundugu kumbaraya ulasmak için 42 gün apartmanin enkazi basinda bekledi.

Enkaz kaldirma çalismasina baslanan binanin molozlarini, elleriyle kazarak degerli esyalarini ve kumbarasini aramaya baslayan Akarsu, uzun ugraslarin ardindan cep telefonu, kredi kartlari, cüzdani ve kumbarasina ulasti.

Esyalarini bulmanin sevincini yasayan Akarsu, zarar gören kumbarasindan çikardigi parasini saydi. Akarsu'nun buldugu esyalar, bölgede bekleyen güvenlik güçleri tarafindan da kayit altina alindi.

Depremzedenin enkaz alaninda yürüttügü azimli çalisma, AA ekibi tarafindan görüntülendi.

Akarsu, AA muhabirine, yaklasik 4 yildir kötü günler için kumbarasinda para biriktirdigini, para ile degerli esyalarini alabilmek için enkaz kaldirma çalismalarini bekledigi anlatti.

"Umut dünyasi, 'belki bulurum' diye molozlari ellerimle kazdim." diyen Akarsu, "Binanin çöktügü ilk günden beri burada yatip kalkiyorum. Çok zor sartlarda çalisiyorum. Yillardir biriktirdigim emegim vardi. Gurbette çalisarak kazandigim paralardan kenara ayirdigim bir birikimimdi. Ellerimle kazarak ulastim kumbarama." ifadelerini kullandi.

Kepçelerin molozlari kaldirip alana yigmasiyla kumbarasini fark ettigini belirten Akarsu, kepçecinin moloz yiginini önüne birakmasiyla esyalarina ulastigini kaydetti.

Molozun arasinda cüzdani, kartlarini, eski telefonu ve sonunda da kumbarasini buldugunu dile getiren Akarsu, "Iste helal mal, helal rizik yuvarlanarak önüme geldi. Çok mutlu oldum." dedi.

Akarsu, depremde tüm esyalarini kaybettiklerini ama can kayiplari olmadigi için de mutlu olduklarini sözlerine ekledi.