Okçuluk Milli Takimi, Dünya Kupasi'nda iddialiSinan Özmüs- Milli Takimlar Teknik Direktörü Göktug Ergin: "Sporcularimizin durumu gayet iyi. Antrenmanlardaki göstergeler, yine kis döneminde yaptigimiz hazirligin meyvesini alabilecegimizi gösteriyor. Kendi ülkemizde güzel bir sonuçla sezona baslamayi umut ediyoruz"

Okçuluk Milli Takimi, Dünya Kupasi'nda iddialiSinan Özmüs- Milli Takimlar Teknik Direktörü Göktug Ergin:
"Sporcularimizin durumu gayet iyi. Antrenmanlardaki göstergeler, yine kis döneminde yaptigimiz hazirligin meyvesini alabilecegimizi gösteriyor. Kendi ülkemizde güzel bir sonuçla sezona baslamayi umut ediyoruz"

ANTALYA (AA) - SINAN ÖZMÜS - Okçuluk Milli Takimlar Teknik Direktörü Göktug Ergin, Antalya'da yarin baslayacak 2023 Hyundai Dünya Kupasi'nin 1. ayaginda iddiali olduklarini söyledi.

Ergin, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 18-23 Nisan tarihlerinde gerçeklestirilecek organizasyona 54 ülkeden sporcularin katilacagini belirtti.

Güçlü bir milli takimla kupada yer alacaklarini vurgulayan Ergin, klasikte 8, makarali yayda ise 6 olmak üzere 14 sporcuyla milli takimin son hazirliklarini yaptigini kaydetti.

Sporcularin performanslarini daha da yukariya çekmek için mental hazirliklarini gerçeklestirecegini aktaran Ergin, "Sporcularimizin durumu gayet iyi. Antrenmanlardaki göstergeler, yine kis döneminde yaptigimiz hazirligin meyvesini alabilecegimizi gösteriyor. Kendi ülkemizde güzel bir sonuçla sezona baslamayi umut ediyoruz." diye konustu.


- Dünya Kupasi'nin önemi artti


Göktug Ergin, yeni olimpiyat kota sisteminde, dünya siralamasindaki takimlarin kota kazanabilir hale geldigine dikkati çekti.

Dünya kupalarinin, bu siralamaya en fazla puan veren yarisma olmasindan dolayi öneminin arttigini dile getiren Ergin, "Hem kadinlarda hem de erkeklerde takim halinde Paris Olimpiyat Oyunlari'na katilma hedefi olan milli takim olarak, Dünya Kupasi'nda yapacagimiz takim yarismalarini daha önceki yillara göre çok daha fazla önemsiyoruz. Bireyselde de sporcularimizin eylülde Meksika'da yapilacak Dünya Kupasi finallerinde yer alabilmelerini saglamak istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Ergin, hem makarali hem de klasik yayda iddiali sporculara sahip olduklarinin altini çizerek, "Bütün konsantrasyonumuz, takim yarismalarinda olabilecek en iyi dereceleri elde etmek olacak." degerlendirmesinde bulundu.


- Mete Gazoz'un form durumu


Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nin altin madalyali milli okçusu Mete Gazoz'un sezona çok iyi bir baslangiç yaptigini anlatan Ergin, ay-yildizli sporcunun Uluslararasi Kahraman Bagatir Ilkbahar Oklari Yarismasi'nda su anda dünya siralamasinin 1 numarasi olan Marcus D'Almeida'yi geçerek sampiyonluga ulastigini hatirlatti.

Ergin, Mete Gazoz'un form durumunun gayet iyi oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Olimpiyat sampiyonlugundan beri tecrübe kazanarak, kariyerini sürekli ilerleterek bugünlere geldi. Çok da iyi bir hazirlik dönemi geçirdi. Bu hazirlik döneminin sezonun ilerleyen döneminde güzel basarilar getirecegini, iyi madalyalar kazandiracagini düsünüyoruz. Bu yil özellikle temmuz ayinda yapilacak Dünya Sampiyonasi, yine haziranin son haftasinda yapilacak Avrupa Oyunlari bizim için hedef yarismalari olacak. Mete için de kazanma hedefimizin, madalya hedefimizin oldugu yarismalar olacak. Su anki performansi, Mete'nin elde edecegi sonuçlarla Dünya Kupasi finaline katilabilecegini gösteriyor."