Medipol Basaksehir-Gent maçina dogruEmrah Oktay- Belçika temsilcisinin teknik direktörü Hein Vanhaezebrouck: - "Basaksehir biraz daha favori olacak. Biz de maksimumumuzu vermeliyiz. Belki de sürpriz yaparak maçi uzatmaya veya penaltilara götürebiliriz ya da dogrudan galibiyetle sonlandiririz" - Kaleci Davy Roef: - "Zor bir maç olacak. Turu geçmek için elimizden geleni yapacagiz"

Medipol Basaksehir-Gent maçina dogruEmrah Oktay- Belçika temsilcisinin teknik direktörü Hein Vanhaezebrouck:
- "Basaksehir biraz daha favori olacak. Biz de maksimumumuzu vermeliyiz. Belki de sürpriz yaparak maçi uzatmaya veya penaltilara götürebiliriz ya da dogrudan galibiyetle sonlandiririz"
- Kaleci Davy Roef:
- "Zor bir maç olacak. Turu geçmek için elimizden geleni yapacagiz"

ISTANBUL (AA) - UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövansinda yarin Istanbul'da Medipol Basaksehir ile karsilasacak Belçika temsilcisi Gent'in teknik direktörü Hein Vanhaezebrouck, yarinki maçta rakiplerinin favori oldugunu söyledi.

Karsilasmanin oynanacagi Basaksehir Fatih Terim Stadi'nda düzenlenen basin toplantisina Hein Vanhaezebrouck'un yani sira kaleci Davy Roef katildi.

Medipol Basaksehir Teknik Direktörü Emre Belözoglu'nun yarinki maçla ilgili, "Yarin kulüp tarihimizin en önemli maçini oynayacagiz." açiklamasinin hatirlatilmasi üzerine Belçikali çalistirici, "Biz bir kez çeyrek final oynadik ama çok eskidendi. Üzerinden çok zaman geçti. Ancak yine de çeyrek finale kalabilirsek çok iyi olur. Bundan daha önemli maçlar oynadik ama bu da bizim için önemli. Ilk maçta 45 dakika futbol oynanabildi. Yarin 90 dakika oynanacak. Hatta isler iyi giderse 120 dakikayi da bulabilir. Zor bir maç olacak. Basaksehir çok iyi bir takim. Eminim ilk maçtaki stat kosullari onlarin da hosuna gitmemistir." diye konustu.

Vanhaezebrouck, turuncu-lacivertli ekip karsisinda sürpriz yapmaya çalistiklarini vurgulayarak, "Herkes ilk maçtan önce Basaksehir'in daha iyi oldugunu ve kolay kazanacagini düsünüyordu. Ilk maç bence çok güçlü bir oyun denemesi yaptik, kazanabilirdik. Buraya beraberlikle gelmek ideal bir durum degil. Ilk maçi kazanmak istiyorduk. Yarinki maçta Basaksehir biraz daha favori olacak. Biz de maksimumumuzu vermeliyiz. Belki de sürpriz yaparak maçi uzatmaya veya penaltilara götürebiliriz ya da dogrudan galibiyetle sonlandiririz." ifadelerini kullandi.

Bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde deplasmanda kazanamayan Belçika temsilcisinin teknik direktörü, sunlari kaydetti:

"Çok zor maçlara çiktik. Evimizde iyi performans gösteriyoruz ama deplasmanlardaki maçlarda zorluk çektik. Bu tür organizasyonlarda ilk maçi kazanmaniz gerekiyor. Ikinci maçlar genelde zor oluyor. Geçen sezon Riga'yi yenmistik ama Basaksehir, Riga'dan iyi bir takim. Yarin ilk deplasman galibiyetimizi alabiliriz ama çok iyi olmaliyiz. Eger böyle bir seyi basarirsak kendimizle gurur duyabiliriz."

Vanhaezebrouck, sakatligi bulunan bazi oyunculari oldugunu belirterek, "Durumlarini antrenmandan sonra görecegiz. Henüz karar vermedik. Yarin sabah uyaninca kendilerini nasil hissettiklerine göre sekillendirecegiz." diyerek sözlerini tamamladi.


- Roef: "Zor bir maç olacak"


Belçika temsilcisinin file bekçisi Davy Roef ise Istanbul'da kendilerini zor bir maç bekledigini söyledi.

Anderlecht formasi giyerken 2014'te Galatasaray'a karsi forma giydiginin hatirlatilmasi üzerine 29 yasindaki kaleci, "Türkiye'de büyük takimlara karsi oynamak oldukça zor. Basaksehir de büyük takim seviyesinde. Yarin taraftarlari çok iyi olacaktir. Birçok taraftarin gelecegini biliyoruz. Iyi bir atmosfer olusturacaklar ve zor bir maç olacak. Turu geçmek için elimizden geleni yapacagiz." seklinde görüs belirtti.

Roef, sahalarinda 1-1 berabere kaldiklari ilk maçta iyi oynadiklarini anlatarak, "Sahamizdaki maçin ilk yarisinda iyi bir performans sergiledik. Oldukça güvenliydik ve iyi bir sonuç alabilirdik. Ikinci yari zemin bizi zorladi. Ancak yarin daha iyi bir performans gösterecegimizi ve iyi bir sonuç alabilecegimizi düsünüyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Tecrübeli kaleci, maçin penaltilara gitmesi durumuna karsi hazirliklarini yaptigini dile getirdi.


- Hazirliklar tamam


Gent, yarin saat 20.00'de yapilacak maçin hazirliklarini tamamladi.

Basaksehir Fatih Terim Stadi'ndaki antrenmanin ilk 15 dakikasi basin mensuplarina açik tutuldu.

Isinma hareketleri ve kosuyla baslayan antrenmaninda basina kapali bölümünde taktik çalisma yapildigi bildirildi.

Antrenmanla hazirliklarini tamamlayan Belçika temsilcisi, kampa girdi.