Kazakistan, Afganistan'da ticaret evi açacakMeiramgul Kussainova

Kazakistan, Afganistan'da ticaret evi açacakMeiramgul Kussainova

ASTANA (AA) - Kazakistan'in, Afganistan ile karsilikli ticareti gelistirmek için Herat kentinde ticaret evi açacagi bildirildi.

Kazakistan Basbakanligindan yapilan açiklamaya göre, Ticaret ve Entegrasyon Bakani Serik Jumangarin baskanligindaki Kazak is heyeti, Afganistan’in baskenti Kabil'de temaslarda bulundu.

Heyet, burada Kazak-Afgan Is Forumu'na katildi.

Forumda Bakan Jumangarin, Kazakistan'in Afganistan'da ticaret evi açacagini duyurdu.

Iki ülke arasindaki ticari ve ekonomik iliskileri gelistirmek amaciyla açilacak ticaret evinin merkez ofisi, Afganistan'in Herat kentinde faaliyet gösterecek.

- Kazakistan'dan Afganistan'a insani yardim

Kazak Bakan, Kabil temaslari kapsaminda Afganistan Ticaret ve Sanayi Bakan Vekili Nureddin Azizi, Basbakan Yardimcisi Molla Abdulgani Birader, Disisleri Bakan Vekili Amir Han Muttaki, Iletisim ve Telekomünikasyon Bakan Vekili Necibullah Hakkani ile görüsmeler gerçeklestirdi.

Jumangarin, Kazakistan'dan Afganistan'a demir yoluyla ulastirilan 81 vagon insani yardimin sertifikasini teslim etti.

Bu yardimin mübarek ramazan ayinda Kazak halkindan Afgan halkina ulastirilmasinin sembolik anlaminin olduguna isaret eden Jumangarin, "Kazakistan, Kabil'deki diplomatik varligini sürdüren birkaç ülkeden biridir. Biz Afganistan'i komsu ülkelerle barisçil iliskiler içinde olan istikrarli ve müreffeh bir devlet olarak görmek istiyoruz." diye konustu.