Milli Egitim Bakani Özer, ETKIM açilis töreninde konustu:Utku Simsek- "Milli Egitim Bakanliginin bu baglamda ilk kez bir Ar-Ge ve inovasyon merkezi, ODTÜ Teknokent gibi yillardan beri bu ülkeye çok önemli katki saglamis olan bir ekosistem içerisinde böyle bir yapiya sahip oldu"

Milli Egitim Bakani Özer, ETKIM açilis töreninde konustu:Utku Simsek- "Milli Egitim Bakanliginin bu baglamda ilk kez bir Ar-Ge ve inovasyon merkezi, ODTÜ Teknokent gibi yillardan beri bu ülkeye çok önemli katki saglamis olan bir ekosistem içerisinde böyle bir yapiya sahip oldu"

ANKARA (AA) - Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Egitim Teknolojileri Kuluçka ve Inovasyon Merkezi'ne iliskin, "Milli Egitim Bakanliginin bu baglamda ilk kez bir Ar-Ge ve inovasyon merkezi, ODTÜ Teknokent gibi yillardan beri bu ülkeye çok önemli katki saglamis olan bir ekosistem içerisinde böyle bir yapiya sahip oldu." dedi.

Bakan Özer, Milli Egitim Bakanligi (MEB) ile Orta Dogu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent arasinda imzalanan protokol kapsaminda kurulan Egitim Teknolojileri Kuluçka ve Inovasyon Merkezi'nin (ETKIM) açilis törenine katildi.

Törende konusan Özer, egitim sistemlerinin dayanikli olabilmesi için dijital dönüsümle egitim teknolojilerinde çok önemli mesafe kat ettiklerini söyledi.

Özer, Bakanlik olarak egitimin dijital dönüsümü noktasinda, Egitim Bilisim Agi (EBA), Ögretmen Bilisim Agi (ÖBA), Ögrenci/Ögretmen Destek Sistemi (ÖDS), Matematik Egitim Platformu, Ingilizce Egitim Platformu DIYALEKT, Türkçe Egitim Platformu, Halk Egitimi Merkezleri Bilisim Agi (HEMBA), Mesleki Egitim Artirilmis Gerçeklik Platformlarinin etkin kullanimi ve gelistirilmesine agirlik verdiklerini vurguladi.

Milli Egitim Bakanligi bünyesindeki dijital egitim platformlarinin sayisini çok kisa bir sürede artirdiklarini belirten Özer, "Su anda Bakanlik olarak egitim sistemimizdeki 8 platformla ögretmenlerimizi ve ögrencilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Aslinda o kadar güzel bir serüven yasadik ki bu hazirliklar sanki bu kuluçka merkezi için yapiliyormus gibi." diye konustu.

- "MEB ilk kez böyle bir yapiya sahip oldu"

ETKIM'de yürütülecek çalismalarin disiplinler arasi iletisimi de kuvvetlendirecegine isaret eden Özer, sunlari kaydetti:

"Bu çalismalar, artik burada disiplinler arasi bir anlayisla Türkiye'nin egitimle ilgili her türlü deneyimi olan insanlara, uzmanlara ve yüksekögretim kurumlarina açik bir sekilde, bu mevcut platformlarin gelistirilebilecegi, ayni zamanda ilave platformlarla desteklenebilecegi bir kuluçka merkezimiz, Ar-Ge ve inovasyon merkezimiz oldu. Milli Egitim Bakanliginin bu baglamda ilk kez bir Ar-Ge ve inovasyon merkezi, ODTÜ Teknokent gibi yillardan beri bu ülkeye çok önemli katki saglamis olan bir ekosistem içerisinde böyle bir yapiya sahip oldu. Bunu çok önemsiyorum. Bu atilan adimlarin ülkemizin geleceginde, özellikle önümüzdeki yüzyilin Türkiye Yüzyili olmasi üzere her türlü hazirliklarin yapildigi bir süreçte, bunun da gerçekten bir mihenk tasini olusturacagina inaniyorum."

- Merkezde kapasite gelistirme faaliyetleri desteklenecek

Merkez, okullara yönelik dijital egitim stratejilerini uygulama, teknoloji destekli iyi uygulama örnekleri sunma ve kapasite gelistirme faaliyetlerini destekleyecek. Ayrica egitim teknolojileri yatirimlarini en güçlü sekilde kullanmak amaciyla profesyonel ögrenme laboratuvarinda mesleki gelisim çalismalari, pilot uygulamalar, Ar-Ge çalismalari ve teknoloji gelistirme faaliyetleri yapilacak.

Egitimde dijital oyunlastirma, Bakanlik dijital egitim platformlarinin kullanilabilirlik performansinin artirilmasi, teknoloji destekli mesleki gelisim topluluklari ve okul tabanli mesleki gelisim projeleriyle inovasyon ekosistemi gelistirme çalismalarinin baslatilmasi ile bu kapsamda Bakanlik birimlerinden tamaminin yer alacagi çalisma gruplari kurulmasi planlaniyor.

Merkezde, baslangiç projeler ile teknoloji destekli egitim yaklasimini, Ar-Ge ve inovasyon kültürünü desteklemeye yönelik Bakanlik birimleri ile yeni projeler de gelistirilecek.