Galatasaray Baskani Özbek, yakin zamanda mali bagimsizliga ulasacaklarina inaniyor:Emrah Oktay- "Kulübümüz, faaliyetlerinden dolayi zarar etmeyi sürdürmektedir ama tünelin ucundaki isigi görüyoruz. Yakinda kulübümüz bu buhranli süreçten ve yükten kurtulmus bir sekilde karsiniza çikaracagima inaniyorum" - "Florya projesinin yapilmasiyla mali bagimsizligi saglamis olacagiz. Ortaya çikacak fon, Galatasaray'in borcunu ödedikten sonra 25-30 senesini dizayn etme imkani saglayacak" - "Stadimizin yanind

Galatasaray Baskani Özbek, yakin zamanda mali bagimsizliga ulasacaklarina inaniyor:Emrah Oktay- "Kulübümüz, faaliyetlerinden dolayi zarar etmeyi sürdürmektedir ama tünelin ucundaki isigi görüyoruz. Yakinda kulübümüz bu buhranli süreçten ve yükten kurtulmus bir sekilde karsiniza çikaracagima inaniyorum"
- "Florya projesinin yapilmasiyla mali bagimsizligi saglamis olacagiz. Ortaya çikacak fon, Galatasaray'in borcunu ödedikten sonra 25-30 senesini dizayn etme imkani saglayacak"
- "Stadimizin yanind

ISTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübü Baskani Dursun Özbek, gerçeklestirecekleri projelerle sari-kirmizili kulübü mali bagimsizliga kavusturarak gelecek 25-30 yili dizayn edecek gelir saglayacaklarini söyledi.

Dursun Özbek, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu Özhan Canaydin Konferans Salonu'nda gerçeklestiren divan kurulu toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Sözlerine 6 Subat'ta Kahramanmaras merkezli ve 11 ili etkileyen depremlerle ilgili yürüttükleri yardim çalismalariyla ilgili bilgi vererek baslayan Özbek, "Ülkemizin yasadigi deprem felaketinin üzerinden 40 gün geçti. Milletimizin basi sag olsun. Hayatini kaybedenlere rahmet diliyorum. Ailelerine ve yakinlarina Allah sabir versin. Yaralilara acil sifalar diliyorum. Kulübümüz, depremin ilk anindan itibaren hizli bir sekilde aksiyon alip çalismalara basladi." dedi.

Kulübün mali durumuna deginen Dursun Özbek, "Kulübümüz, faaliyetlerinden dolayi zarar etmeyi sürdürmektedir ama tünelin ucundaki isigi görüyoruz. Yakinda kulübümüz bu buhranli süreçten ve yükten kurtulmus bir sekilde karsiniza çikaracagima inaniyorum." diye konustu.

Sari-kirmizili kulübün baskani, geçen seneki seçim döneminde Türkiye Bankalar Birligi (TBB) anlasmasindan çikmayi vaat ettigini hatirlatarak, sunlari kaydetti:

"Geride kalan 9 aylik periyotta Galatasaray'i içinde bulundugu borç sarmalindan kurtarmanin ne kadar gerekli oldugunu bir kez daha gördüm. Kulübümüzün üretme kabiliyetini hizli bir sekilde gelistirmemiz gerekiyor. Bunu da faaliyet disi projeler üretip, gelirleri artirmak suretiyle saglayabiliriz. TBB anlasmasi bu anlamda önümüzdeki en büyük engel. Elimizde Mecidiyeköy olmasaydi ve burada gayrimenkul gelistirme projesini yapmasaydik, Florya'da planladigimiz adimlari atmamiz mümkün degildi. Hedefimiz, TBB anlasmasindan en uygun zamanda ve kulübümüz için en faydali olacak sekilde çikmak. Su an var olan kosullarda çikma amacinda degiliz. Yani, 'Yarin çikacagiz.' demiyorum. Florya projesinden elde edecegimiz geliri, bankada en uygun zaman ve kosullarda sadece bu amaç için kullanmak için bloke edecegiz. Bu kulübün gelecegini bu gelirlerle olusturacagiz."


- Projelerle ilgili bilgi verildi

Devam eden projeler hakkinda bilgi veren Özbek, Galatasaray Adasi ile ilgili, "Seçim öncesi verdigimiz sözlerden en önemlilerinden biri Galatasaray Adasi'ydi. Ada, 1957 yilinda Galatasaray'a kazandirilmis. Bugüne kadar herhangi bir plan ve imar çalismasi yapilmamis. Her sey akisina birakilmis ve sonuçta basimiza neler geldigini herkes biliyor. Önce adayi hizmetinize kismen açtik. Es zamanli olarak da adanin imar planlari üzerinde çalismaya basladik. Yaklasik 1 hafta sonra ruhsatli, Galatasaray'a uzun yillar hizmet edecek bir konuma getirecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

Otel olarak baslanan ve son dönemde rezidans olarak satisa sunulan Mecidiyeköy projesinin önemine deginen Dursun Özbek, "Mecidiyeköy, Galatasaray'in motor projesi. Galatasaray'in yolunu açacak, uzun yillara tasiyacak projelerin anasi. Mecidiyeköy projesinde 186 tane rezidans var. Yaklasik 3 veya 4 ticari alan var. Bu alanlar çok kiymetli. Yaptigimiz lansman ile projenin yüzde 70'e yakin kismini sattik. Mecidiyeköy, çikis noktamizin basladigi yer ve yaklasik 1,5 milyar lira getirisi olabilecek bir proje." açiklamasini yapti.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nin bulundugu araziyle ilgili beklentilerini dile getiren sari-kirmizili kulübün baskani, sözlerini söyle sürdürdü:

"Florya'da 20 dönümün üzerinde Galatasaray'in tapulu arsasi vardi. Yaklasik 20 dönüm uzun dönem kullanimi Galatasaray'a verilmis spor alani var. Emlak Konut'un 40 dönüm arazisi vardi. Toplamda 80 dönümün üzerinde proje yapma durumundayiz. Bunun 60 dönümü imara açik. Diger 20 dönümü spor alani olarak kalacak. Emlak Konut arsasini 1 milyar 85 milyon lira ve arti KDV bedeliyle satin aldik. Normalde TBB anlasmasina göre böyle bir projeyi yapma sansiniz yok ama giderek projelerimizi anlattik. Geçmiste ben de olsam bu anlasmayi imzalardim ama bizim için bir ayak bagi. Florya projesi çok önemli. Galatasaray'i uzun yillara tasiyacak, perspektifini rahatça dizayn etmesi için çok yardimci olacak. En önemlisi TBB borçlarimizi ödeyecegiz. Florya projesinin yapilmasiyla mali bagimsizligi saglamis olacagiz. Florya'da 97 bin metrekareye kadar satilabilecek alan çikiyor. Ortaya çikacak fon, Galatasaray'in borcunu ödedikten sonra 25-30 senesini dizayn etme imkani saglayacak."

Özbek, Florya Metin Oktay Tesisleri'nin tasinacagi Kemerburgaz'daki projenin önemine vurgu yaparak, "Kemerburgaz'da yaklasik 130 dönümlük bir arazi var. Çalismalarimiza basladik. Bu yil agustos-eylül gibi Florya'daki yerleskeyi oraya tasiyacagiz. Galatasaray Spor Kulübünün artik kendisine yakisir tesislere kavusmasi gerek. Florya, bizim ismimize yakismiyor. Projeyi hazirlayanlara tesekkür ediyorum. 30-40 sene önce yapildiginda o günün en gözde tesisiydi ama aradan geçen zamanda hiçbir gelisme göstermedi. Bugün Galatasaray Spor Kulübüne yakisir, futbolcularin yeteri kadar antrenman yapacagi sahalarin oldugu tesisin insaatina basladik. Amacimiz, bu sezonun sonuna kadar yetistirmek ve Florya'dan tasinmak." diye konustu.

Galatasaray Kulübü Baskani, Riva'daki konut projesinin deger kazandigini vurgulayarak, "Riva projesi, yasanan deprem felaketinden sonra Istanbul'un da böyle bir tehlikeye maruz kalabilme ihtimali gündeme gelince cazip bir hal aldi. Su anda Riva'da çok büyük bir talep var. Keske olmasaydi, deprem korkusu yasamasaydik ama talepler üst seviyede. Bize ait 135-140 tane villa var. Hasilat paylasimindan sorumlu oldugumiz için maliyet artislari bizi ilgilendirmiyor. Kaça satildigina bagli olarak 140 villadan kasamiza girecek 2 milyar liranin üzerinde bir gelirimiz olacak. Zamana bagli olarak bu meblag yukarilara tirmanabilir." ifadelerini kullandi.

Büyükçekmece'deki araziyle ilgili çalismalar yürüttüklerini dile getiren Özbek, "Basit bir aritmetik yaptigimizda görüyoruz ki bu isin altindan kalkabiliriz. Ihtiyacimiz olan tek sey birbirimizi sevmek ve bu konularda beraber, tek yumruk olarak hareket etmek." dedi.


- Baskan, yeni projeyi açikladi

Dursun Özbek, sari-kirmizili kulübün Nef Stadi yaninda yapacagi yeni projeyi ilk kez üyelere duyurdu.

Nef Stadi'nin yaninda 62 dönümlük arazi kiraladiklarini anlatan Özbek, "Stadimizin yaninda Vadistanbul'a dogru inen 62 dönümlük bir arazi var. Galatasaray Kulübü olarak bu araziyi Gençlik ve Spor Genel Müdürlügünden 49 yilligina üst kullanim hakkini almak suretiyle kiralamis bulunuyoruz. Iki sene zamanimiz var. Bu proje çalismalarinin 2 sene içinde kamuya sunulmasi ve ruhsatinin alinmasi lazim. Bu arsadaki çalismayi Galatasaray'a yük getirmeyecek bir finansman modeliyle sunmanin hazirliklari içindeyiz. Bu proje, tipki Kemerburgaz gibi Galatasaray'in geleceginde altin harflerle yerini alacak. Burada hem amatör sporlara hem salon sporlarina hem de yüzmeye hizmet edecek bir kompleks yapacagiz." seklinde görüs belirtti.



- "Hocamiza güvenmekte ne kadar hakli oldugumuz ortaya çikti"

Baskan Özbek, futbol takimi teknik direktörü Okan Buruk'a duyduklari güveni yineledi.

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk haftalarinda elestirilere maruz kaldiklarini aktaran Dursun Özbek, "Futbol takimimiz, Okan Hoca'mizin liderliginde planladigimiz sekilde hedeflere dogru hizla ilerliyor. Ilk haftalarda fazlaca elestirilsek de hocamiza güvenmekte ne kadar hakli oldugumuz ortaya çikti." seklinde konustu.

Özbek, diger subelerde de hedeflerine dogru ilerlediklerini vurgulayarak, "Sezon sonunda uzun zamandir ulasamadigimiz basarilara ulasmis olacagiz. Sporcularimiza ve ekiplerimize güveniyoruz." diyerek sözlerini tamamladi.

???????