Genç kaleci Bora, babasi Sanver Göymen'in yolunda ilerliyorAli Korkmaz- Eski milli kalecilerden Sanver Göymen'in 21 yasindaki oglu Bora, TFF 2. Lig ekiplerinden Menemen FK'de kaleci olarak forma giyiyor - Sanver Göymen: - "Bana göre su an için iyi bir yolda. Eksik özellikleri var, onlari tamamlamasi gerekiyor. Avantaji, çalismayi çok seviyor olmasi" - Bora Göymen: - "Avrupa'da oynamak çok isterim ama hedefim simdilik Süper Lig'e gitmek"

Genç kaleci Bora, babasi Sanver Göymen'in yolunda ilerliyorAli Korkmaz- Eski milli kalecilerden Sanver Göymen'in 21 yasindaki oglu Bora, TFF 2. Lig ekiplerinden Menemen FK'de kaleci olarak forma giyiyor
- Sanver Göymen:
- "Bana göre su an için iyi bir yolda. Eksik özellikleri var, onlari tamamlamasi gerekiyor. Avantaji, çalismayi çok seviyor olmasi"
- Bora Göymen:
- "Avrupa'da oynamak çok isterim ama hedefim simdilik Süper Lig'e gitmek"

IZMIR (AA) - ALI KORKMAZ - Izmir'in köklü spor kulübü Altay'in unutulmaz kalecilerinden eski milli futbolcu Sanver Göymen'in 21 yasindaki oglu Bora Göymen, TFF 2. Lig Beyaz Grup ekibi Menemen FK'nin kalesini koruyor.

Danimarkali Peter Schmeichel'in oglu Kasper, Iranli Ahmed Riza Abidzade'nin oglu Amir ve Iskoç Bryan Gunn'in oglu Angus gibi Sanver Göymen'in oglu Bora Göymen de babasinin yolunda ilerliyor.

Altay, Samsunspor, Merzifonspor, Denizlispor ve Konyaspor formalarini giyen ve 5 kez A Milli Takim'da yer alan eski kaleci Sanver Göymen'in oglu Bora, Bornova Belediyespor altyapisinda basladigi futbol kariyerine Menemen FK'de devam ediyor.

21 yasindaki kaleci Bora Göymen, bu sezon Menemen FK ile 15 maçta süre aldi.


- "Bora çok istekli ve çaliskandi"

Sanver Göymen, AA muhabirine yaptigi açiklamada, oglu Bora'nin çocuklugundan itibaren futbola merakli oldugunu belirtti.

Oglunun her zaman okulu ve egitimi ön planda tutmasini istedigini anlatan Göymen, "Anne babalarin futbolcu olacak diye çocuklarini çok fazla yönlendirmesine karsiyim. Çocukta varsa olmali. Bora çok istekliydi, çaliskandi. Karsiligini insallah alacak." dedi.

Bora'nin takiminda süre almaya baslamasinin önemli oldugunu belirten Göymen, söyle konustu:

"Bu sene onun için önemliydi. Kaleci oynamali. Bora oynamaya basladi. Her geçen gün tabii ki kendini yenileyecek, gelisecek. Bana göre su an için iyi bir yolda. Özellikleri var, eksik özellikleri var, onlari tamamlamasi gerekiyor. Avantaji, çalismayi çok seviyor olmasi. Hocalari da güveniyor sag olsunlar. Insallah istedigi gibi bir noktaya gelir."


- Kendi dönemiyle farklari

Sanver Göymen, kendi zamanindaki kalecilikle simdiki arasinda fark oldugunu belirterek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Kaleci artik kalede duran kisi degil, tam bir oyuncu. Yani 11'in bir parçasi. Maçlara baktiginiz zaman stoperlerden bile daha çok topla bulusuyor. Bacak hakimiyeti, top hakimiyetinin çok iyi olmasi gerekiyor. Avrupa'daki maçlara baktiginiz zaman degaj bile artik tarihe karisti. Yani Türkiye'de bile çok az atiliyor. O yüzden bu gelisimlere ayak uydurmasi gerekiyor."

Eski futbolcularin hepsinin tekrar yesil sahada olmayi isteyecegini aktaran Göymen, "O zamanki sartlarla, kaleciligimizle bu zaman basarili olur muyduk, olmaz miydik, onu bilemem. Simdiki kaleciler de bizim zamanimizda basarili olur muydu; çünkü gerçekten çok farkli. Bizim zamanimizdaki libero sistemi, su anda kaleci." diye konustu.


- "Ondan iyi olmak benim için her zaman bir amaç"

Bora Göymen, küçük yastan itibaren futbol oynadigini belirterek, "Kalecilige bir ilgim vardi hep, hani ilkokulda, ortaokulda olsun her maçta kaleye geçerdim. Böyle basladim yani pek bir babamdan gördüm herhalde. Babamdan da gördügüm için bir istegim olusmus." dedi.

Sezon basinda önünde iki kalecinin bulundugunu, ikisinden de ögrendikleriyle kaleyi devraldigini kaydeden Bora Göymen, "O sirada çalistim, kendimi gelistirdim. Kaleye geçmek istiyordum zaten." diye konustu.

Bora Göymen, babasi Sanver'in izinden gittigini belirterek, "Ondan iyi olmak benim için her zaman bir amaç ama olmak zor. Kendisi tabii sayili kalecilerden. Insallah daha iyi oluruz, çalisiyoruz." dedi.

Her zaman Süper Lig'de oynamayi hedefledigini belirten Bora Göymen, söyle dedi:

"Fenerbahçe, Galatasaray, Besiktas. Bu takimlar, en büyükler. Avrupa'da oynamak çok isterim ama hedefim simdilik Süper Lig'e gitmek. Milli takimin formasini terletmek, milli takimin birinci kalecisi olmayi çok isterim."