TFF Baskani Büyükeksi, Engelliler Haftasi ile ilgili mesaj yayimladiEmrah Oktay

TFF Baskani Büyükeksi, Engelliler Haftasi ile ilgili mesaj yayimladiEmrah Oktay

ISTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Baskani Mehmet Büyükeksi, 10-16 Mayis Engelliler Haftasi nedeniyle bir mesaj paylasti.

Federasyonun internet sitesinde yer alan mesajinda baskan Mehmet Büyükeksi, "10-16 Mayis Engelliler Haftasi'nin tüm sporcularimiz ve engelli vatandaslarimizin hayatlarini daha da kolaylastirmak için vesile olmasini, zihinlerdeki ön yargilari kaldirmak ve engelli bireylerin haklarini daha ileriye tasimak için toplumsal farkindalik olusturmak adina firsat olmasini temenni ediyorum. TFF olarak gösterdikleri müthis azim ve mücadeleyle topluma örnek olan engelli sporcularimizin her zaman yaninda durduk ve durmaya devam edecegiz. Futbolun ayirt etmeksizin 7'den 70'e herkese ulastirilmasi ve futbol oynatma misyonumuz dogrultusunda 'Türkiye Futbol Oynuyor' projesi ve 'Futbol Aski Engel Tanimaz' sloganiyla 17 yildir engelli futbolunun en büyük destekçilerinden biri olduk." ifadelerini kullandi.

TFF bünyesinde 2006 yilinda Engelliler Koordinasyon Kurulunun kuruldugunu aktaran Büyükeksi, sözlerini söyle sürdürdü:

"FIFA ve UEFA'ya bagli ülkeler arasinda ilk ve tek olarak bu hizmeti sürdürmekteyiz. Kurulumuz; bedensel, isitme, görme engelli ve özel sporcular federasyonlari ile is birligi içinde 17 yildir etkin çalismalar, organizasyonlar yürütmektedir. TFF, her geçen yil artan desteginin yani sira, birçok alanda bu federasyonlarimizla stratejik ortaklik ve is birligi yapmaktadir. TFF'nin is birligi, sponsorluk, iletisim ortakligi ve desteginin ardindan down sendromlular, isitme engelliler, sesi görenler (görme engelliler) ve ampute milli takimlarimiz büyük bir ivme kazanmis, ay-yildizli armamizi gögüslerinde serefle tasiyan engelli sporcularimiz, azimli mücadeleleri ile uluslararasi arenada benzersiz basarilara imza atmislardir. Futbolcularimizin gösterdigi bu azim ve basarilar, engelli futbolunda 'En iyi ülke' olma iddiamizi kararlilikla sürdürmemizde bizim için büyük bir motivasyon kaynagi, itici güç olmaktadir."

Baskan Büyükeksi, tüm çalisanlariyla birlikte engelli sporcularin yaninda yer almaya devam edeceklerini vurgularken, "Her geçen gün yükselen engelli futbolumuz, toplumumuzdan büyük ilgi, sevgi ve destek görüyor. Son olarak Ampute Milli Takimi'miz, ülkemizin ev sahipliginde yapilan ve toplam 80 karsilasmanin 76'sinin Riva'da bulunan Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri'mizde oynandigi, 24 ülkeden 360 sporcunun katildigi 2022 Dünya Kupasi'nda sampiyon olarak büyük bir mutluluk, gurur yasatti. Engelli futbolcularimizin, federasyonumuzun ve halkimizin da verdigi destekle bu basarilarina yenilerini ekleyecegine yürekten inaniyorum. TFF olarak bundan önce oldugu gibi bundan sonra da engelli vatandaslarimiz ile is birligi içerisinde olacagimizi ve kendilerine destegimizin artarak sürecegini ifade etmekten onur duyuyorum. Bu vesileyle tüm engelli vatandaslarimiz ve sporcu kardeslerimiz için Engelliler Haftasi'nin hayirlara vesile olmasini diliyor, tüm engellilere saygi ve sevgilerimi sunuyorum." degerlendirmesinde bulundu.