Avrupa sampiyonu Tugba Danismaz, 15 yillik emegini "10 saniye"ye sigdirdiMuhammed Boztepe- Üç adim atlamada Avrupa sampiyonu Tugba Danismaz: - "15 yildir bu isi yapiyorum. Düsünsenize yarismam ortalama 10 saniye sürüyor. O 10 saniyede her sey degisebiliyor. 10 saniye kimi zaman sampiyonlugu kimi zaman büyük kayiplari barindiriyor. Bu sefer sampiyonlugu barindirdi" - Atletizm Milli Takim Antrenörü Cahit Yüksel: - "Tugba ve ben, bir madalya çikaracagimizi ve bunun en üst basamak olacagini planlami

Avrupa sampiyonu Tugba Danismaz, 15 yillik emegini "10 saniye"ye sigdirdiMuhammed Boztepe- Üç adim atlamada Avrupa sampiyonu Tugba Danismaz:
- "15 yildir bu isi yapiyorum. Düsünsenize yarismam ortalama 10 saniye sürüyor. O 10 saniyede her sey degisebiliyor. 10 saniye kimi zaman sampiyonlugu kimi zaman büyük kayiplari barindiriyor. Bu sefer sampiyonlugu barindirdi"
- Atletizm Milli Takim Antrenörü Cahit Yüksel:
- "Tugba ve ben, bir madalya çikaracagimizi ve bunun en üst basamak olacagini planlami

ANKARA (AA) - HÜSEYIN DOGRU / MUHAMMED BOZTEPE - Avrupa Salon Atletizm Sampiyonasi'nda kadinlar üç adim atlamada altin madalya elde eden Tugba Danismaz, "15 yildir bu isi yapiyorum. Düsünsenize yarismam ortalama 10 saniye sürüyor. O 10 saniyede her sey degisebiliyor. 10 saniye kimi zaman sampiyonlugu kimi zaman büyük kayiplari barindiriyor. Bu sefer sampiyonlugu barindirdi." dedi.

Milli sporcu Tugba Danismaz ve antrenörü Cahit Yüksel, Anadolu Ajansi (AA) Spor Sohbetleri'nin konugu oldu.

Tugba Danismaz, kendisini gelistirmek için sürekli çalistigini, basari grafigini yükselterek devam ettirmek istedigini söyledi.

Istanbul'da düzenlenen Avrupa Salon Atletizm Sampiyonasi'nda kadinlar üç adim atlamada altin madalya elde ettigini animsatan Tugba, söyle devam etti:

"Ankara'ya döndügümde ailem çok mutlu ve heyecanliydi. Karsilastigimiz anda agladilar. Beni tebrik etmek yerine bana tesekkür ettiler. Hem kendim hem ülkemiz hem de iyi bir yerlerde olabilmek için hiçbir zaman pes etmedim. Deprem nedeniyle simdi zor zamanlardan geçiyoruz. Bizim için kötü bir süreçti. Aslinda biz 'devam etsek mi etmesek mi?' diye düsünürken bir anda kendimize sunu söyledik, 'Insanlarin yüzünü güldürebiliriz, onlarin acilarini belki dindirebiliriz. Bence bunun için devam edebiliriz' diye düsünerek yola devam ettik."

Atletizm disinda baska bir sporla ilgilenmedigini anlatan Tugba, "Ilk önce uzun atlama bransiyla ilgilendim. Eski antrenörüm bu bransta basarili olacagimi düsünüyordu. Simdi yeniden spora baslasam yine üç adim atlama sporcusu olurdum. Bu bransi çok seviyorum. Umarim basarilarim devam eder. 15 yildir bu isi yapiyorum. Düsünsenize yarismam ortalama 10 saniye sürüyor. O 10 saniyede her sey degisebiliyor. 10 saniye kimi zaman sampiyonlugu kimi zaman büyük kayiplari barindiriyor. Bu sefer sampiyonlugu barindirdi. Yillarca o 10 saniyelik süreç için çalisiyorsunuz. Iyi degerlendirmek de her zaman sizin elinizde." diye konustu.


- "Çalistik, inandik ve basardik"

Ilerleyen yillardaki hedeflerinden bahseden Tugba Danismaz, "Beklentiler bazen insani strese ve sikintiya sokar. Biz onlara çok aldiris etmeden yolumuza devam edecegiz. Biraz gerçekçi olursak, olimpiyat sampiyonu olmayi çok isterim ama öncelikli hedefimiz oralara gitmek. Olimpiyatlarda kendimizi göstermek. Öncelikli hedefimiz olimpiyatlarda final yarismak." ifadelerine yer verdi.

Yaris öncesi ve aninda kendisini destekleyen, yaris sonrasi da güzel sözlerle kendisini mutlu hissettiren herkese tesekkür eden Tugba, sunlari kaydetti:

"Altin madalya kazandiktan sonra tebrikten çok tesekkür mesaji aldim. Bundan dolayi da çok mutluyum. Bu duyguyu tatmak isteyen herkes umarim amacina ulasir. Çalistik, inandik ve basardik. Bu isin temeli çalismak. Çalismadan, emek vermeden olmuyor. Biz yilin neredeyse 11 ayi kamptayiz. Ailemizden, sevdiklerimizden, arkadaslarimizdan, okulumuzdan her seyden uzagiz. Normal bir birey gibi özel hayatimiz, yasantimiz yok. Her sey daha önce dedigim gibi 10 saniye sonundaki mutluluk için. Bu duyguyu yasamak umarim isteyen, emek veren herkese nasip olur."

Basarilariyla kiz çocuklarina örnek oldugunu belirten Tugba, "Ben de bu ise baslamadan önce Aysegül Baklaci idolümdü. Eski bir üç adim atlama sporcusu. O bana nasil örnek olduysa, 'ben de onun gibi birisi olabilecegim' dediysem benim için de aynisini düsünenler vardir." diye konustu.


- Atletizm Milli Takim Antrenörü Yüksel: "Bizim hayalimizde hep altin madalya vardi"

Atletizm Milli Takim Antrenörü Cahit Yüksel de uzun zamandir antrenör olarak görev yaptigini, planli ve programli çalismanin yani sira bilimden de faydalandiklarini dile getirdi.

Tugba Danismaz ile bes yil önce çalismaya basladiklarini animsatan Yüksel, "Bes yillik süreç içerisinde neyi nasil yapacagimizi, nerede bir patlama yapacagimizi, nerede güzel dereceler yapacagimizi hepsini tek tek planlayarak bugünlere geldik. Tugba'nin bu dereceyi yapacagi daha önceden belliydi. Bir beklentimiz vardi çünkü antrenmandaki derecelerini biliyorduk." degerlendirmesinde bulundu.

Yüksel, 2019'dan bu yana Tugba'nin performansinin yükseliste olduguna ve Avrupa Atletizm Salon Sampiyonasi'nda madalya almayi planlayarak çalistiklarina dikkati çekerek, "Biz, sindire sindire, dogrulari yapmaya çalisarak, yanlislarimizi düzelterek ve hep bir sonrasini planlayarak bugünlere geldik. Tugba ve ben, bir madalya çikaracagimizi ve bunun en üst basamak olacagini planlamistik. Evet, hep temkinli konustuk, 'önce final' dedik ancak bizim hayalimizde hep altin madalya vardi." ifadelerini kullandi.


- "Sampiyon bir sporcu olarak davranip, sampiyon gibi hareket etmemiz lazim"

Tugba Danismaz'in kariyerinin yeni basladigini vurgulayan Yüksel, sunlari söyledi:

"Sampiyon bir sporcu olarak davranip, sampiyon gibi hareket etmemiz lazim. Antrenmanlarimizi da daha önce yaptigimiz gibi belirli disiplin ve prensipler çerçevesinde yapmamiz lazim. Teknik açidan tabii ki eksiklerimiz ve hatalarimiz var. Bu hatalardan ders çikarmamiz, yarisma sirasindaki analizlerimizi yapmamiz, daha iyiyi nasil yapabilirizi planlamamiz lazim."

Cahit Yüksel, Tugba'yla ilk tanistiginda kendisine, "Ben bu isi yapmak istiyorum. Ya bu isi yapacagim ya da birakip gidecegim." dedigini anlatarak, "Bir aylik antrenmanla Tugba'nin bu bransa yetenekli oldugunu gözlemledik. Hep üzerine koyarak gittigimiz için o gelismeyi sindire sindire yapmamiz gerekiyordu. Tugba yarismaci biri. Antrenmanda 14 metre üzerinde dereceler atlamadik ama yarismaya çiktigi anda 'ben buradayim, ben buradayim, hangi organizasyon olursa olsun en iyisini yapmaya çalisacagim' der. Tugba, kavgaci ve güçlü iradesi olan bir sporcudur." degerlendirmesinde bulundu.

Tugba Danismaz'a her zaman destek veren ENKA Spor Kulübüne tesekkür eden Yüksel, ayrica sporcularin daha iyi hareket etmesi, organizasyonlara daha rahat hazirlanabilmesi için sponsor desteklerinin de önemli oldugunu sözlerine ekledi.