Down sendromlu Oguzhan, mutluluga kulaç atiyor Mesut Karaduman- 26 yasindaki down sendromlu Oguzhan Ayas: "Havuzda olmaktan keyif aliyorum. Yüzmede Türkiye ve dünya sampiyonu olmak istiyorum" - Anne Kamile Ayas: "Yüzme onun hem sosyal yasamina hem de beden gelisimine katki sagladi"

Down sendromlu Oguzhan, mutluluga kulaç atiyor Mesut Karaduman- 26 yasindaki down sendromlu Oguzhan Ayas:
"Havuzda olmaktan keyif aliyorum. Yüzmede Türkiye ve dünya sampiyonu olmak istiyorum"
- Anne Kamile Ayas:
"Yüzme onun hem sosyal yasamina hem de beden gelisimine katki sagladi"

TEKIRDAG (AA) - MESUT KARADUMAN - Tekirdag'da 26 yasindaki down sendromlu Oguzhan Ayas, 10 yil önce sosyallesmek için basladigi yüzmede milli formayi giymeyi hedefliyor.

Anne Kamile Ayas, okulda ögretmenlerin tavsiyesi üzerine yaklasik 10 yil önce oglunu Tekirdag Gençlik ve Spor Müdürlügünce açilan yüzme kursuna yazdirdi. Oguzhan Ayas, annesinin destegi ile haftada 2 gün katildigi yüzme kursunda hem sosyallesti hem de sporda kendisine yeni hedefler koydu.

Il genelinde düzenlenen yarismalarda madalya kazanan Oguzhan, uluslararasi müsabakalarda Türkiye'yi temsil etmek için çalismalarini sürdürüyor.


- "Yüzme hem sosyal yasamina hem de beden gelisimine katki sagladi"

Anne Ayas, AA muhabirine, yüzme sayesinde sosyallesen oglunun bu durumdan çok mutlu oldugunu söyledi.

Oglunun havuzdaki nesesini gördükçe çok mutlu oldugunu anlatan Ayas, sunlari söyledi:

"Yüzme onun hem sosyal yasamina hem de beden gelisimine katki sagladi. Ben de sürekli oglumla geliyordum. Kendisini gelistirdigi için artik zaman zaman tek basina da gelebiliyor. Arkadasi ile yüzüp tek basina eve dönebiliyor. Spor öz güvenini artirdi. Arada yarismalara da katiliyor. Bir yarismada madalyada kazandi. Milli takima da katilmasini istiyoruz. Zaten onun da en büyük hayali milli takima girebilmek."

Oguzhan Ayas da yüzmeyi çok sevdigini ifade ederek, "Havuzda olmaktan keyif aliyorum. Yüzmede Türkiye ve dünya sampiyonu olmak istiyorum." diye konustu.


- "Sporla tanisan özel çocuklarda gözle görülür bir degisiklik oluyor"

Il Gençlik ve Spor Müdürlügü yüzme antrenörü Anil Bulut ise özel çocuklara yönelik kurslarin devam ettigini söyledi.

Oguzhan'in yüzmeye basladiktan sonra daha mutlu ve sosyal bir çocuk oldugunu aktaran Bulut, sunlari kaydetti:

"Oguzhan ilk geldiginde tam yüzemiyordu. Zamanla ona suyu sevdirdik ve çok güzel yüzmeye basladi. Kendisini daha da gelistirecek. Zaman zaman yarismalara katiliyor. Bu yarismalar özel çocuklara ayri bir öz güven kazandiriyor. Sporla tanisan özel çocuklarda gözle görülür bir degisiklik oluyor. Su, özel çocuklarin sosyallesmesi için çok yararli. Velilerimiz çocuklarini evlere kapatmasin, çocuklarini herhangi bir spor aktivitesine gönderip sosyallestirsin."