Galatasaray'in yeni altyapi projesi açiklandiEmrah Oktay- Galatasaray Sportif AS Baskan Vekili Erden Timur:- "Galatasaray yarismaci bir kulüp ama genel stratejimiz, dünyanin sayili gelistirici kulüplerinden biri haline gelmek"- "Genç futbolcularin A takim potansiyel süresini artirmamiz gerekiyor. Belçika ve Almanya'da takimlarimiz olacak. Avrupa'yi 6, Güney Amerika'yi 2, Kuzey Amerika'yi tek bölgeye ayirdik. Afrika'da akademi olacak"

Galatasaray'in yeni altyapi projesi açiklandiEmrah Oktay- Galatasaray Sportif AS Baskan Vekili Erden Timur:- "Galatasaray yarismaci bir kulüp ama genel stratejimiz, dünyanin sayili gelistirici kulüplerinden biri haline gelmek"- "Genç futbolcularin A takim potansiyel süresini artirmamiz gerekiyor. Belçika ve Almanya'da takimlarimiz olacak. Avrupa'yi 6, Güney Amerika'yi 2, Kuzey Amerika'yi tek bölgeye ayirdik. Afrika'da akademi olacak"

ISTANBUL (AA) - Galatasaray Sportif AS Baskan Vekili Erden Timur, sari-kirmizili kulübü futbolda dünyanin en önemli yetistiricileri arasina sokmak istediklerini söyledi.

Erden Timur, Nef Stadi'nda düzenlenen nisan ayi olagan divan kurulu toplantisinda Galatasaray futbol altyapisi ve Gündüz Kiliç Futbol Akademisi hakkinda sunum gerçeklestirdi.

Projenin hedefiyle ilgili bilgi veren Timur, "Herkes futbolda altyapiyi çok önemli görüyor. Yillardir farkli farkli hamleler yapiyor. Ancak dünya bambaska bir yere gitmis durumda." dedi.

"Vizyonumuz, Avrupa'nin en önemli 10 akademisinden biri olmak." diyen Timur, su ifadeleri kullandi:

"Strateji olarak orta vadede sadece gelir artirici anlamda degil ama dünyada Galatasaray dendiginde sadece yarismaci degil dünyanin en önemli gelistirici kulüplerinden biri olarak da adlandirilmak gerekiyor. Sadece yildizlar degil gençleri de transfer edebilmek için en önemli husus. Scout ekibimizi çok gelistirdik. Farkli genç yetenekler buluyoruz ama Türkiye'ye gelme konusu bir genç için hala soru isareti. Bunu Galatasaray'in geldigi nokta ile asmamiz gerekiyor. Türkiye Ligi'nin degerini artirmak için neler yapilabilecegini konusuyoruz ama Galatasaray'i da bu konuda ayristirmamiz gerek. Galatasaray yarismaci bir kulüp ama genel stratejimiz, dünyanin sayili gelistirici kulüplerinden biri haline gelmek."

Erden Timur, öncelikli hedeflerinin Avrupa Para Ligi'nde ilk 20 arasina girmeleri gerektigini belirterek, "Amacimiz burada da ilk 10'da olmak. Ancak bunu mevcut gelirlerle veya Türkiye'deki potansiyelimizi gelistirerek yapabilmemiz için Türkiye ekonomisinin de ilk 10'a girmesi gerekiyor. Altyapida ancak diger kulüplerden daha fazla gelir elde edecek bir yapi olusturursak bunu ekonomik basariya çevirebiliriz." diye konustu.

- "Yilda 2 oyuncu çikarmak gerekiyor"

Erden Timur, hem altyapidaki sporcu sayisini artiracaklarini hem de altyapi ve pilot kulüplerinin olacagini dile getirdi.

Dünyada hem yarismaci hem de yetistirici kulüplerin her sene 20 oyuncu içinden 2'sini A takima çikarabildigini aktaran Timur, "Uluslararasi altyapi basarisi bundan 10 yil önce 2 yilda 1 oyuncuyu A takima çikarmakti. Simdi artik yilda 2 oyuncu çikarmak gerekiyor. Bu aslinda bir matematik ve sayi oyunu. 20 kisilik taban 200'e çikarip, bunun içinden 20 kisiyi bulmaya çalisiyorsunuz. Bizim amacimiz bu. Gelistirecegimiz veya A takima sokacagimiz 20 kisiyi bulmak için en temel sikinti uzun atlama durumu. Yetenekli ve Galatasaray seviyesinde olmayan oyuncunun birkaç sene deneyim kazanmasi ve süre almasi gerekiyor. Hem 20 potansiyeli 200'e artiracagiz hem de Galatasaray'in farkli altyapi kulüpleri ve bu futbolculari oynatacak diger kulüplerimiz olacak." degerlendirmesinde bulundu.

- "Her bölgede takimlarimiz olacak"

Galatasaray Sportif AS Baskan Vekili Timur, belirledikleri bölgelerde yeni futbol kulüpleri alacaklarini ve farkli is birlikleri yapacaklarini dile getirdi.

Dünyanin farkli ülkelerinden kulüplerle ortakliklar kuracaklarini vurgulayan Timur, "Genç futbolcularin A takim potansiyel süresini artirmamiz gerekiyor. Belçika ve Almanya'da takimlarimiz olacak. Avrupa'yi 6, Güney Amerika'yi 2, Kuzey Amerika'yi tek bölgeye ayirdik. Afrika'da akademi olacak. Ayirdigimiz her bölgede takimlarimiz olacak. Ya kulüpleri satin alacagiz ya ortak olacagiz ya is birligi anlasmasi yapacagiz ya da takimlardaki birkaç pozisyonu kiralayacagiz." ifadelerini kullandi.

Timur, projede adim adim ilerleyeceklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Almanya'da önemli bir potansiyel var. Altyapi kulüpleriyle anlasacagiz. Bu ülkelerde A takimlarimiz ve bunlarin altyapilarinin disinda farkli altyapi takimlarimizin da olmasi gerekiyor. A takimlari, 20 kisiyi oynatabilmek için, altyapi takimlarini da 200'ü bulabilmek için olusturuyoruz. Buna hemen basladik. Bu sene 2-3 ayri ligde takimimiz olacak. Altyapi anlasmasini da baslattik. Önümüzdeki yil kendi altyapimiz disinda baska altyapilardan da oyuncular yetismeye baslayacak. Önceligimiz Avrupa'ydi ama opsiyon gelince Güney Amerika'dan basladik. Önümüzdeki yil Avrupa'daki organizasyonumuzun ilk kismini tamamlamis olacagiz."