Samsunspor, 1. Lig'de liderligi ikinci kez devraldiAli Korkmaz

 Samsunspor, 1. Lig'de liderligi ikinci kez devraldiAli Korkmaz

IZMIR (AA) - Spor Toto 1. Lig'de 26. haftaya lider giren Eyüpspor'un Altay'a 1-0 yenildigi haftada Beyçimento Bandirmaspor'u 5-0 maglup eden Yilport Samsunspor, 22. haftanin ardindan tekrar haftayi lider tamamladi.

Liderligin bir kez daha el degistirdigi 26. haftaya kadar Eyüpspor 17, Bodrumspor 5, Ankara Keçiörengücü ve Yilport Samsunspor ise ikiser haftayi ilk sirada tamamladi.

Sezon sonunda ilk 2 takimin dogrudan Süper Lig vizesi alacagi ligde son 12 hafta öncesinde 51 puanli lider Yilport Samsunspor ile 50 puana sahip Eyüpspor, zirvedeki mücadelesine devam ediyor.

Bu iki takimin ardindan 46 puanli Ankara Keçiörengücü, 44 puana sahip Ankara Keçiörengücü, kirk üçer puanli Çaykur Rizespor ile Sakaryaspor ve 41 puana ulasan Bodrumspor, play-off barajinda yer aliyor.


- Küme düsme hatti


Yeni Malatyaspor ve Adanaspor'un çekildigi ligde henüz statüde degisiklik yapilmamasina ragmen 2 takimin düsecegi açiklandi. Alt siralarda 17'ser puana sahip Altinordu, Altas Denizlispor ve Gençlerbirligi, 21 puanli Erzurumspor FK'nin yani sira 25 puana sahip Altay, lige tutunma mücadelesine devam ediyor.


- Gol kralliginda zirve yabancilarin


Sakaryasporlu Kabongo Kasongo'nun 16, Altay'dan Marco Paixao'nun 14, Yilport Samsunspor formasi giyen Gaetan Loamba Laura'nin 11 gole ulastigi ligde en golcü Türk oyunculardan onar gol kaydeden Altinordu'dan Ahmet Ilhan Özek ile Erzurumspor FK'den Eren Tozlu, bu 3 ismi takip ediyor.