Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev, TDT Olaganüstü Zirvesi'nde konustu: (1)Tugba Altun- "Türkiye, sadece bölgede degil, tüm dünyada sözü geçen bir ülke haline gelmistir. Ayni zamanda bir güç odagi olmustur"

Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev, TDT Olaganüstü Zirvesi'nde konustu: (1)Tugba Altun- "Türkiye, sadece bölgede degil, tüm dünyada sözü geçen bir ülke haline gelmistir. Ayni zamanda bir güç odagi olmustur"

ANKARA (AA) - Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, "Türkiye, sadece bölgede degil, tüm dünyada sözü geçen bir ülke haline gelmistir. Ayni zamanda bir güç odagi olmustur." dedi.

Aliyev, Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde düzenlenen Türk Devletleri Teskilati (TDT) Olaganüstü Zirvesi'nde konustu.

Cumhurbaskani Aliyev, 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybedenlere rahmet ve yaralilara acil sifa diledi.

Aliyev, Azerbaycan ve Türkiye'nin her zaman hem iyi hem de kederli günlerde birbirinin yaninda olmayi sürdürdügünü kaydederek gelecek süreçte de bunun böyle olmaya devam edecegini vurguladi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in liderligi sayesinde Türkiye'nin bu depremin sonuçlarinin üstesinden gelecegini ifade eden Aliyev, Erdogan'in siyasi, diplomatik ve manevi destegi sayesinde 2. Karabag Savasi'nin ilk saatlerinden en son gününe kadar Türkiye’nin destegini yanlarinda gördüklerini belirtti.

Aliyev, 44 gün süren savas boyunca Türk halkinin da Azerbaycan’in yaninda olmaya devam ettigini söyledi.

Haziran 2021'de Türkiye ile Azerbaycan arasinda Susa Beyannamesi'nin imzalandigini animsatan Aliyev, bu beyannamenin Karabag Zaferi'ni taçlandirdigini ve ittifak çerçevesinde yürütülen ikili iliskilere de katki sagladigini ifade etti.

Aliyev, geçen 20 yil içinde Erdogan'in liderliginde Türkiye'nin zaferlerle dolu bir yol üzerinde saygideger sekilde ilerledigini belirterek "Türkiye, sadece bölgede degil, tüm dünyada sözü geçen bir ülke haline gelmistir. Ayni zamanda bir güç odagi olmustur." ifadelerini kullandi.

Aliyev, Türkiye'nin tüm dünyada saygiyla anildigini ve dünyadaki herkesin Türkiye’nin askeri gücünü ve savunma sanayisindeki basarisini imrenerek izledigini söyledi.

(Sürecek)