Teniste ITF Masterler Turu Dünya Sampiyonasi Antalya'da basladiFatih Hepokur- ITF Baskani David Haggerty: - "(Organizasyona yaklasik 1200 sporcunun katilacak olmasi) Bu gerçekten çok ciddi bir rakam ve aslinda Türkiye'nin uluslararasi tenis camiasinda ne kadar güçlü bir yere sahip oldugunun çok önemli bir göstergesi"

Teniste ITF Masterler Turu Dünya Sampiyonasi Antalya'da basladiFatih Hepokur- ITF Baskani David Haggerty: 
- "(Organizasyona yaklasik 1200 sporcunun katilacak olmasi) Bu gerçekten çok ciddi bir rakam ve aslinda Türkiye'nin uluslararasi tenis camiasinda ne kadar güçlü bir yere sahip oldugunun çok önemli bir göstergesi"

ANTALYA (AA) - Uluslararasi Tenis Federasyonu (ITF) takviminin en prestijli turnuvasi olan Masterler Turu Dünya Sampiyonasi, Antalya'nin Manavgat ilçesinde basladi.

Ali Bey Club Manavgat'taki organizasyonun basin toplantisina katilan ITF Baskani David Haggerty, iki hafta boyunca yaklasik 1200 sporcunun müsabakalara katilacagini bildirdi.

Haggerty, organizasyona katilimin yogun oldugunu belirterek, "Bu gerçekten çok ciddi bir rakam ve aslinda Türkiye'nin uluslararasi tenis camiasinda ne kadar güçlü bir yere sahip oldugunun çok önemli bir göstergesi. Önümüzdeki 3 gün boyunca yönetim kurulumuzla biz burada toplantilarimizi yapacagiz ve oyuncularla da görüsecegiz." dedi.

Türkiye Tenis Federasyonu Baskani Cengiz Durmus da kariyerleri boyunca dünya siralamasinda ilk 100'de yer alan birçok sporcunun turnuvada mücadele edecegini kaydetti.

Gençlik ve Spor Bakanliginin önemli katkilar sundugu ve tenisin gelisiminin ülke adina çok anlamli oldugu bir dönemde Uluslararasi Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu'nun Antalya'da toplanmasinin kendileri için çok önemli oldugunu vurgulayan Durmus, "Dünya tenisi, bu hafta bizimle birlikte. Anlamli buldugumuz bu turnuvalarin sporcularimiz ve ülkemiz adina çok büyük önemi var. Tenis turizmi dünyanin en güzel sehirlerinden biri olan Antalya’da gün geçtikçe gelismeye devam ediyor." diye konustu.

Toplantiya, Gürok Grup Yönetim Kurulu Baskan Vekili Esin Güral Argat ile ITF Yönetim Kurulu Üyesi ve ITF Masters Komitesi Baskani Salma Mouelhi Guizani de katildi.

Bugün baslayan ve iki hafta boyunca 37 ülkeden 163 takimdan sporcularin mücadele verecegi Masterler Turu Dünya Sampiyonasi, 30-50 yas arasinda 5 farkli yas kategorisinde yapiliyor.

Oyuncularin ilk hafta takim halinde dünya sampiyonu olmak için mücadele edecegi, ikinci hafta ise bireysel zafer için rekabet etme sansina sahip olacagi Masterler Turu Dünya Sampiyonasi (ITF World Tennis Masters Tour), 1 Nisan'da sona erecek.