Ingiltere'de 3 kisiye tecavüz iftirasi atan kadina 8,5 yil hapis cezasi verildiBehlül Çetinkaya

Ingiltere'de 3 kisiye tecavüz iftirasi atan kadina 8,5 yil hapis cezasi verildiBehlül Çetinkaya

LONDRA (AA) - Ingiltere'de "Asyali bir çete elinde fuhsa zorlandigi, tecavüze ugradigi ve iskence gördügü" iddiasiyla 3 erkegin haksiz yere ceza almasina neden olan kadin, 8,5 yil hapis cezasina çarptirildi.

Ingiliz medyasindaki habere göre, Eleanor Williams (22), 12 yasindayken Mohammed Ramzan adli kisi tarafindan Amsterdam'da fuhsa zorlandigi, 2 farkli Ingiliz erkegin tecavüzüne ugrayip dayak yedigi gibi iddialara iliskin 2020'de sosyal medya paylasimlari yapti.

Söz konusu paylasimlarda, yüzündeki ve vücudundaki darp izlerini gösteren Williams'in iddialari üzerine 3 erkek gözaltina alinarak cezaevine gönderildi.

Ülkede, dün görülen durusmada, Williams'in iddialarinin aksini gösteren kanitlar, jüri tarafindan mahkemeye sunuldu.

Ingiltere'nin Blackpool kentinde fuhsa zorlandigini iddia eden Williams'in söyledigi tarihte Blackpool'da yalniz basina dolastigi ve tek basina otelde kaldigi görüntüleri mahkemeye sunan jüri, Amsterdam'da kendisini "köle pazarinda" sattigini iddia ettigi günde ise Ramzan'in Ingiltere'de bir magazada olduguna iliskin kanitlari paylasti.

Williams'in kendisini fuhsa zorladigini iddia ettigi Asyali kisinin ise sadece internetten görüstügü bir Ingiliz oldugu ortaya çikti.

Jüri, Williams'in vücudundaki darp izlerini de kendisine çekiçle vurarak yaptigini kanitladi.

Iddialarin muhatabi olan erkeklerden biri, 10 hafta cezaevinde tutulurken, digeri de 70 günden fazla cezaevinde kaldi.

Jürinin, Williams'in iddialarini çürütmesinin ardindan mahkeme, Williams'i adaletin islemesini engellemeye yönelik ifadeler ve yalan iddialar gerekçesiyle 8,5 yil hapis cezasina çarptirdi.

- "Ailem en kötü sekilde hedef haline geldi"

Mahkeme çikisi açiklama yapan Ramzan, Williams yüzünden "Dünyada cehennemi yasadik." ifadesini kullandi.

Tutuklandiktan 2 hafta sonra intihar etmek istedigini, bugün dahi o günün izlerini tasidigini belirten Ramzan, "Isimi kaybettim. Ailem en kötü sekilde hedef haline geldi. Tüm dünyadan bu ise karistigimi düsünenler tarafindan sosyal medya üzerinden sayisiz ölüm tehditleri aldim. Ben ve ailem, bundan nasil kurtulacagiz bilmiyorum ancak pozitif sekilde ilerlemeye kararliyiz." ifadelerini kullandi.

Williams'in iddialarinin hedefi olan Jordan Trengove da mahkeme çikisi yaptigi açiklamada, iddialarin ardindan evinin disina sprey boyayla "tecavüzcü" yazildigini ve intihara kalkistigini söyledi.

"Evimi terk edemiyordum, ise gidemiyordum." diyen Trengove gibi iftiraya ugrayan Oliver Gardner da intihar etmek istedigini belirtti.

Williams'in yasadigi Barrow-in-Furness kentinde Hint lokantasi isleten 2 kisi de Williams'in iddialari üzerine kentte Asyalilarin çesitli saldirilara maruz kaldigini dile getirdi.

Lokantanin isletmecileri, is yerlerinin taslandigini, sokakta üzerlerine tükürüldügünü ve müsterilerinin yüzde 90'ini kaybettiklerini ifade etti.

Polisin verdigi bilgiye göre, iddialarin hemen ardindan bölgede büyük çogunlugu irkçilik ve nefret suçu olmak üzere 150 suç islendi.

- "Bazi hatalar yaptim"

Toplamda 9 suçtan 8,5 yil hapse çarptirilan Williams'in avukatlari, kendisinin mahkemede okunmasini istedigi açiklamasini paylasti.

Açiklamasinda, sosyal medya paylasimlarinin etkisini gördügünde büyük bir üzüntü yasadigini belirten Williams, "Biliyorum bazi hatalar yaptim ve özür dilerim. Gençtim ve aklim karisikti. Bazi hatalar yaptim ve özür dilerim." ifadelerini kullandi.

Karari okuyan hakim Robert Altham da Williams'in pismanlik emaresi göstermedigini ve yaptiklarinin hiçbir açiklamasi olmadigini söyledi.

Altham, Williams'in açiklamalarinin Barrow-in-Furnes de 4 ay süren bir gerginlige neden oldugunu vurgulayarak, "Williams, kendini ciddi sekilde yaralamak da dahil olmak üzere asilsiz suçlamalar yaratmak için olaganüstü çaba sarf etti." dedi.