IBA Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi yarin baslayacakErkan Tiryaki- Milli takim sampiyonada 12 sporcuyla mücadele edecek - Olimpiyat madalyali ve dünya sampiyonu milli boksörler, 2024 Paris'e kota vermedigi için bu organizasyona katilmayacak

IBA Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi yarin baslayacakErkan Tiryaki- Milli takim sampiyonada 12 sporcuyla mücadele edecek
- Olimpiyat madalyali ve dünya sampiyonu milli boksörler, 2024 Paris'e kota vermedigi için bu organizasyona katilmayacak

ANKARA (AA) - Hindistan'da yarin baslayacak Uluslararasi Boks Birligi (IBA) Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi'nda Türkiye'yi 12 milli sporcu temsil edecek.

Hindistan'in baskenti Yeni Delhi'de 27 Mart'a kadar sürecek sampiyonada milli takim 12 siklette ringe çikacak.

Olimpiyat madalyali Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakiroglu basta olmak üzere geçen yil dünya sampiyonu olan milli boksörler de bu organizasyonda, olimpiyat kotasi verilmeyecegi için yer almayacak.

Bu sporcularin yer aldigi Olimpik Kadin Milli Boks Takimi, 2024 Paris'in kota müsabakalarinin olacagi Polonya'da bu yaz düzenlenecek Avrupa Oyunlari'na hazirlaniyor.

Geçen yil Istanbul'da düzenlenen Dünya Sampiyonasi'nda 48 kiloda Ayse Çagirir, 50 kiloda Buse Naz Çakiroglu, 54 kiloda Hatice Akbas, 66 kiloda Busenaz Sürmeneli ve +81 kiloda Sennur Demir altin madalya almisti. Bu sporculadan Sennur Demir, aktif spor hayatini noktalarken, diger isimler Avrupa Oyunlari için çalismalarini sürdürüyor.

Sampiyonada yer alacak milli sporcular sikletlerine göre söyle:

Erivan Barut (48 kilo), Rabia Topuz (50 kilo), Beyza Saraçoglu (52 kilo), Nilay Yaren Çam (54 kilo), Elifnur Turhan (57 kilo), Arife Yeliz Altin (60 kilo), Urguya Us (63 kilo), Sema Çaliskan (66 kilo), Zehra Ceren Tunçer (70 kilo), Elif Güneri (75 kilo), Eda Yenilmez (81 kilo), Mihriban Güneri (+81 kilo).