Türkiye para okçulukta da dünyada adini duyurmak istiyorSüleyman Elçin- Türkiye Okçuluk Federasyonu Baskani Abdullah Topaloglu: "2024 Paris Paralimpik Olimpiyatlari'nda oyuncularimizin daha fazla madalya ile dönmeleri için çabalayacagiz. Sporcularimizin basarilarini kendi disiplinimiz içerisinde yogurup onlari daha basarili noktalara tasimak istiyoruz" - Milli Takimlar Teknik Direktörü Göktug Ergin: "Türk okçulugu olarak geçmiste okçulukta kazanmis oldugumuz basarilari para okçulukta da sürdürme

Türkiye para okçulukta da dünyada adini duyurmak istiyorSüleyman Elçin- Türkiye Okçuluk Federasyonu Baskani Abdullah Topaloglu:
"2024 Paris Paralimpik Olimpiyatlari'nda oyuncularimizin daha fazla madalya ile dönmeleri için çabalayacagiz. Sporcularimizin basarilarini kendi disiplinimiz içerisinde yogurup onlari daha basarili noktalara tasimak istiyoruz"
- Milli Takimlar Teknik Direktörü Göktug Ergin:
"Türk okçulugu olarak geçmiste okçulukta kazanmis oldugumuz basarilari para okçulukta da sürdürme

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇIN - Türkiye, okçulukta uyguladigi "Okçuluk Federasyonu Milli Takimlar ve Altyapida Gelisim Programi"ni para okçulugu da adapte ederek, bu alandaki madalya sayisini arttirmayi hedefliyor.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Baskani Abdullah Topaloglu, AA muhabirine yaptigi açiklamada, para okçulugun 9 Kasim'da federasyonlarina alt brans olarak baglandigini animsatti.

Mevzuat çalismalari ile okçularin lisans ve geçis islemlerini tamamladiklarini ifade eden Topaloglu, para okçuluk sporcularinin rahat etmeleri için altyapi düzenlemelerini yaptiklarini kaydetti.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda para okçuluk sporcularinin 3 madalya kazandigini animsatan Topaloglu, "2024 Paris Paralimpik Olimpiyatlari'nda oyuncularimizin daha fazla madalya ile dönmeleri için çabalayacagiz. Sporcularimizin basarilarini kendi disiplinimiz içerisinde yogurup onlari daha basarili noktalara tasimak istiyoruz." dedi.


- "Yas ortalamasini 40'lardan 20'lere indirmemiz gerekiyor"


Sporcularin bütün malzemelerini de çaga uygun hale getirerek yenileyeceklerini aktaran Abdullah Topaloglu, "Paralimpik okçularimizin yas ortalamasi oldukça yüksek. Yas ortalamasini 40'lardan 20'lere indirmemiz gerekiyor. Onlarin bize gelmesini beklemeyecegiz, bu sporculari biz arayip bulacagiz. Ilk önceligimiz olimpiyatlara kota almak, ikinci önceligimiz de bütün illerde taramalar yaparak yas ortalamamizi asagiya çekmek." diye konustu.

Mete Gazoz gibi yildiz okçularin çikmasini saglayan "Okçuluk Federasyonu Milli Takimlar ve Altyapida Gelisim Programi"ni para okçulukta da uygulayacaklarina dikkati çeken Topaloglu, "Eminim buradan da yildiz sporcular gelecek. Para okçulukta da Türkiye, okçulukta oldugu gibi dünyada sesini duyuracak." ifadelerini kullandi.


- Altyapi faaliyetleri baslayacak


Milli Takimlar Teknik Direktörü Göktug Ergin, para okçuluk bransinin odak noktalarinda oldugunu söyledi.

Para okçulukta liderligini yaptigi 6 kisilik bir antrenör grubuyla çalistiklarini anlatan Ergin, söyle konustu:

"Sporcularin mevcut durumunun tespit edilmesi, ihtiyaçlarinin belirlenmesi ve bu dogrultuda mevcut elit sporcularin gelistirilmesi, daha sonrasinda da altyapi faaliyetlerinin baslatilarak sporcu sayisinin arttirilmasina yönelik projeyi baslattik. Nisan ayinda ilk defa para okçulukta Türkiye siralamasini ilan edecegiz ve zirvede olan sporculari milli takim sporcusu olarak belirlemis olacagiz. Çekya ve Hollanda'daki uluslararasi yarismalarda elde edecegimiz puanlarla olimpiyat kotasi almak istiyoruz. Performansimizi dünyadaki diger sporcularla karsilastirdigimizda avantajli oldugumuzu görüyoruz. Türk okçulugu olarak geçmiste okçulukta kazanmis oldugumuz basarilari para okçulukta da sürdürmek ve dominant bir takim elde etmek için çalisiyoruz."

Ergin, milli takimi belirledikten sonra uzun süreli kamplarda sporculari hem fiziksel hem de psikolojik olarak disiplin altina almaya çalisacaklarini dile getirdi.