F1 Suudi Arabistan Grand Prix'sini Perez kazandiHüseyin Burak Demirer- Sampiyona lideri Verstappen ile en yakin takipçisi Perez arasindaki arasindaki fark bir puana indi

F1 Suudi Arabistan Grand Prix'sini Perez kazandiHüseyin Burak Demirer- Sampiyona lideri Verstappen ile en yakin takipçisi Perez arasindaki arasindaki fark bir puana indi

ANKARA (AA) - Formula 1 Dünya Sampiyonasi'nin 2. ayagi Suudi Arabistan Grand Prix'sinde, Red Bull takiminin Meksikali pilotu Sergio Perez birinci oldu.

Sezonun 2. mücadelesi, Cidde kentinin sokaklarinda olusturulan 6,1 kilometrelik Corniche Pisti'nde, 50 tur üzerinden yapildi.

Pole pozisyonundaki Sergio Perez, startta Aston Martin sürücüsü Fernando Alonso'ya kaybettigi liderligi 4. turda geri aldi.

Ilerleyen turlarda otomobilinin yüksek temposu sayesinde farki açan ve yarisi kontrol altina alan Perez, bu sezon ilk, kariyerinin 5. yaris birinciligine ulasti.

15. cepten kalkan son 2 yilin sampiyonu Max Verstappen, 18. turda baslayan güvenlik araci periyodunu avantaja çevirdi. En hizli tur zamanina da imza atan Verstappen, mücadeleyi takim arkadasi Perez'in 5.3 saniye arkasinda 2. bitirdi.

Alonso ise aldigi 5 saniye cezasina ragmen liderin 20.7 saniye gerisinde 3. oldu.

Puanini 44'e çikaran pilotlar klasmani lideri Verstappen ile en yakin takipçisi Perez arasindaki fark bir puana indi. Red Bull sürücülerini, 30 puanla Alonso izledi.

Sezonun 3. yarisi Avustralya Grand Prix'si 2 Nisan'da düzenlenecek.

Suudi Arabistan Grand Prix'sinin ardindan pilotlar ve takimlar klasmaninin ilk 5 sirasi söyle olustu:

- Pilotlar

1. Max Verstappen (Hollanda): 44 puan

2. Sergio Perez (Meksika): 43

3. Fernando Alonso (Ispanya): 30

4. Carlos Sainz (Ispanya): 20

5. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 20


- Takimlar

1. Red Bull: 87

2. Aston Martin: 38

3. Mercedes: 38

4. Ferrari: 26

5. Alpine: 8