Rusya Merkez Bankasi: Uluslararasi ödemeler sistemi degisecek, dijital para birimleri kullanilacakEmre Gürkan Abay

Rusya Merkez Bankasi: Uluslararasi ödemeler sistemi degisecek, dijital para birimleri kullanilacakEmre Gürkan Abay

MOSKOVA (AA) - Rusya Merkez Bankasi Baskan Yardimcisi Olga Skorobogatova, uluslararasi ödemeler sisteminde önemli degisikliklerin yasanacagini belirterek, “Gelecekte, 5-7 yil içerisinde, ulusal dijital para birimlerine dayanan tamamen farkli bir uluslararasi ödeme sistemi görecegiz." dedi.

Skorobogatova, Rus parlamentosunun alt kanadi Duma’da yaptigi konusmada, dijital rubleyle ilgili çalismalarin sürdügünü söyledi.

Dijital rublenin test edilip hazir hale geldiginde uluslararasi ödemelerde yeni firsatlar yaratacagina isaret eden Skorobogatova, “Böylece dijital para birimleri sunan regülatörlerle dogrudan temas kurabilecegiz. Bu durumda SWIFT sistemini ise hiçbir sekilde dahil etmeyecegiz.” diye konustu.

Uluslararasi ödemeler sisteminde önemli degisikliklerin yasanmasini beklediklerine isaret eden Skorobogatova, “Gelecekte, 5-7 yil içerisinde, ulusal dijital para birimlerine dayanan tamamen farkli bir uluslararasi ödeme sistemi görecegiz." dedi.

Batili ülkeler, Rusya Merkez Bankasi ve ülkenin önde gelen çok sayida bankasina yaptirim uygularken, söz konusu bankalar mali mesajlasma servisi SWIFT sisteminden de çikartilmisti.