HDI Sigorta Hentbol Erkekler Türkiye Kupasi yari final maçlarina dogruSavas Güler- Yari finale kalan Sakarya Büyüksehir Belediyespor, Beykoz Belediyespor, Besiktas Yurtbay Seramik ve Spor Toto'nun takim kaptanlari basin toplantisi yapti

HDI Sigorta Hentbol Erkekler Türkiye Kupasi yari final maçlarina dogruSavas Güler- Yari finale kalan Sakarya Büyüksehir Belediyespor, Beykoz Belediyespor, Besiktas Yurtbay Seramik ve Spor Toto'nun takim kaptanlari basin toplantisi yapti

KONYA (AA) - HDI Sigorta Hentbol Erkekler Türkiye Kupasi'nda yari finale yükselen dört takimin kaptanlari, basin toplantisi düzenlendi.

Selçuklu Uluslararasi Spor Salonu'nda gerçeklestirilen basin toplantisina, sekizli finallerde rakiplerini eleyen Sakarya Büyüksehir Belediyespor'un kaptani Ramazan Döne, Beykoz Belediyespor'un kaptani Çaglayan Öztürk, Besiktas Yurtbay Seramik'in kaptani Ozan Arifoglu ve Spor Toto'nun kaptani Alperen Pektas katildi.

Sakarya Büyüksehir Belediyespor Takim Kaptani Ramazan Döne, yasanan depremlerden sporcular olarak çok etkilendiklerini söyledi.

Zor bir süreç geçirdiklerini aktaran Döne, "Uzun yillar A Milli Takim'da beraber mücadele ettigimiz Cemal Kütahya'yi da bu depremde kaybettik." dedi.

Ramazan Döne, yari final karsilasmalarinin çok çekismeli geçecegini, rakiplerine saygi duyduklarini belirtti. Hedeflerinin kupayi kazanmak oldugunu aktaran Döne, "Insallah sakatlik olmadan, turnuvayi güzel bir sekilde tamamlariz. Iyi olan kazansin." diye konustu.


- Öztürk: "Güzel maçlar çikarmak istiyoruz"

Beykoz Belediyespor Kaptani Çaglayan Öztürk, sporcular olarak yasanan deprem felaketinin ardindan motive olmakta zorlandiklarini dile getirdi.

Islerini yapmak zorunda olduklarini aktaran Öztürk, "Çeyrek final maçlari tamamlandi. Yari final maçlarinda daha istekli ve motive sekilde güzel maçlar çikarmak istiyoruz. Rakiplerimiz çok kuvvetli, bunun bilincindeyiz. Biz de önlemlerimizi alip, maçlarimizi kazanmak ve kupayi almak istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Geçen yilin sampiyonu olduklarini animsatan Öztürk, "Bu bir sorumluluk gerektiriyor. Çünkü basariyi belli bir noktaya çikardiktan sonra beklenti de bu yönde oluyor. Kupayi kazanmaya geldik. Diger takimlar da çok kuvvetli. Kimin favori oldugunu kimse söyleyemez. Maçlardaki performanslara bagli olacak. Antrenman eksiklerimizin sikintisini yasiyoruz. Çok fazla bir hazirlik süreci geçiremedik." degerlendirmesinde bulundu.


- Arifoglu: "Geçen yilin rövansini almak istiyoruz"

Besiktas Yurtbay Seramik Kaptani Ozan Arifoglu, Sekizli Final maçlarinin çok çekismeli geçtigini kaydetti.

Yari finaldeki rakiplerinin Spor Toto oldugunu hatirlatan Arifoglu, "Geçen yilin rövansini almak istiyoruz. Insallah kazanip finale çikar ve kupayi aliriz. Katilan tüm takimlara basarilar diliyorum." diye konustu.


- Pektas: "Emin adimlarla finale çikmak istiyoruz"

Spor Toto Kaptani Alperen Pektas, A Milli Takim'in kaptani Cemal Kütahya'nin depremde vefatindan dolayi çok üzgün olduklarini paylasti.

Geçen yil çok iyi müsabakalar yapildigini vurgulayan Pektas, söyle devam etti:

"Besiktas'la olan maçimiz son uzatmaya kadar kiran kirana devam etti. Takim arkadaslarima ve tüm takimlara basarilar diliyorum. Uzun süredir maç yapamadik. Bu da biraz konsantrasyon eksikligine neden oluyor. Bu büyük bir dezavantaj. Ancak her ne olursa olsun rakiplerimizi yendik. Siradaki rakibimiz de Besiktas. Geçen yilki gibi bir mücadele gösterip, emin adimlarla finale çikmak istiyoruz."


- Eslesmeler belli oldu

Organizasyonda yari finale kalan takimlarin eslesmeleri belli oldu.

Selçuklu Uluslararasi Spor Salonu'nda yarin yapilacak yari final maçlarinda, saat 14.00'te Sakarya Büyüksehir Belediyespor ile Beykoz Belediyespor, saat 16.00'da ise Besiktas Yurtbay Seramik ile Spor Toto karsilasacak.

Kupanin final maçi ise 18 Mart Cumartesi günü saat 19.30'da baslayacak.