DS PENSKE, FIA'dan 3 yildiz çevre akreditasyonu aldiAbdulselam Durdak-Uluslararasi Otomobil Federasyonu FIA, DS PENSKE’ye çevre akreditasyon programinda 3 yildiz vererek, DS Automobiles is birligindeki olusumu çevresel etkilerin azaltilmasindaki uygulamalari ödüllendirdi

DS PENSKE, FIA'dan 3 yildiz çevre akreditasyonu aldiAbdulselam Durdak-Uluslararasi Otomobil Federasyonu FIA, DS PENSKE’ye çevre akreditasyon programinda 3 yildiz vererek, DS Automobiles is birligindeki olusumu çevresel etkilerin azaltilmasindaki uygulamalari ödüllendirdi

ISTANBUL (AA) - DS Automobiles'in DS PENSKE ekibi, Uluslararasi Otomobil Federasyonu FIA’dan "3 Yildiz/En Iyi Uygulama" olarak adlandirilan en yüksek düzeyde çevre akreditasyonu aldi.

DS Automobiles açiklamasina göre, FIA’nin çevresel akreditasyon programi, motor sporlarinin ön saflarinda yer alan olusumlarin çevresel performanslarini ölçmelerine ve iyilestirmelerine yardimci olmayi amaçliyor.

Çevresel etki, Uluslararasi Otomobil Federasyonu ve ABB FIA Formula E Sampiyonasi’ndaki tüm paydaslar için önemli bir endise kaynagi olarak görülüyor. Yüzde 100 elektrikli serinin 9. sezonu için DS PENSKE ekibi, Kasim 2021’de 3 yildiz adayi oldu ve sonuçta tüm sürdürülebilirlik önlemleri çalismalariyla ödüllendirildi.

Bu önlemler arasinda çevresel performans, enerji tüketiminin azaltilmasi, daha iyi lojistik verimlilik, optimize edilmis atik yönetimi ve karbon denklestirme programinin baslatilmasi öne çikiyor. Bu önlemlerin tamami uzun vadeli bir çevre taahhüdünün bir parçasini olusturuyor.

FIA, 2020’de sifir karbon sertifikasi alan ilk spor bransi olan Formula E ve DS PENSKE ekibinin bu girisimleri, DS Automobiles tarafindan atilan tüm adimlarla tam bir sinerji olusturuyor ve enerji geçisi alaninda bir baska önemli güç birligi sagliyor.

- Ekim 2022’de FIA’nin 3 yildiz akreditasyonuna aday olmustu

DS Automobiles, kuruldugu 2014 yilindan bu yana elektrik enerjisine geçisi, stratejisinin merkezinde tutuyor. Bunu basarmak için DS Automobiles, yol otomobillerinin gelisimini hizlandirmak ve teknoloji transferini en üst düzeye çikarmak amaciyla Formula E’ye katiliyor. DS Automobiles için gerçek laboratuvar olan Formula E, üreticinin nihayetinde yollara çikacak otomobillere uygun teknolojileri tasarlamasina, test etmesine ve gelistirmesine olanak taniyor.

Formula E’den edinilen uzmanlik sayesinde, DS Automobiles, karbondioksit emisyonlarini düsürmenin yani sira müsterilerine fayda saglayan en yeni teknik seçimleri yapabiliyor. Sürdürülebilirligi artirma çabasiyla yakindan ilgilenen DS Automobiles yaris bölümü DS Performance da bu çerçevede Ekim 2022’de FIA’nin 3 yildiz akreditasyonuna aday olmustu. Marka, Formula E’yi yarinin ulasimini hayal etmek ve küresel isinmaya karsi mücadelede aktif bir rol oynamak için mümkün olan en iyi yol olarak görüyor.

Açiklamada konuya iliskin degerlendirmesine yer verilen DS Performance Direktörü Eugenio Franzetti, "FIA Formula E Sampiyonasi’na katilimimiz, yalnizca araçlarimiz için yeni elektrik teknolojileri gelistirmeyi degil, ayni zamanda kurumumuz içinde daha fazla sürdürülebilirlik için sürekli arastirmayi amaçlayan stratejik bir seçimdir. Bu nedenle, bu akreditasyonu almaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandi.

DS PENSKE’nin Sahibi ve Takim Sorumlusu Jay Penske ise "FIA 3 Yildiz Çevre Akreditasyonu elde ettigimiz için ekibimizle gurur duyuyorum. Bizim için bir diger önemli kilometre tasi olan bu basari, DS Automobiles ile Stellantis’in destegiyle yürütülen bir ekip çalismasinin sonucu. Burada durmayacagiz; çevremizi ve topluluklarimizi olumlu yönde etkileyen uzun vadeli kararlar alirken iyilestirmeler yapmaya da devam edecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

FIA Çevre ve Sürdürülebilirlik Komisyonu Baskani Felipe Calderon da sunlari kaydetti:

"DS PENSKE’nin FIA 3 Yildiz Çevre Akreditasyonu almasindan çok memnunum. DS PENSKE’nin sürdürülebilirlik programlarinda daha yüksek standartlar elde etme ve bu standartlari daha da ileriye tasima taahhüdü, ABB FIA Formula E Dünya Sampiyonasi’nin daha sorumlu ve sürdürülebilir bir motor sporlari dünyasi sekillendirmedeki lider rolünün kanitidir."