IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Nevsehir'de konustu:Behçet Alkan- "18-26 yas grubundaki bütün çocuklarimiza 2023 rakamlariyla 2 bin 500 lira maas baglayacagiz. Evde yasayan tüm kadinlara da hem 2 bin 500 lira maas baglayacagiz hem de sigortali olacaklar"

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Nevsehir'de konustu:Behçet Alkan- "18-26 yas grubundaki bütün çocuklarimiza 2023 rakamlariyla 2 bin 500 lira maas baglayacagiz. Evde yasayan tüm kadinlara da hem 2 bin 500 lira maas baglayacagiz hem de sigortali olacaklar"

NEVSEHIR (AA) - IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, iktidara gelmeleri durumunda hayata geçirecekleri projeleri anlatarak, "18-26 yas grubundaki bütün çocuklarimiza 2023 rakamlariyla 2 bin 500 lira maas baglayacagiz. Evde yasayan tüm kadinlara da hem 2 bin 500 lira maas baglayacagiz hem de sigortali olacaklar." dedi.

Aksener, Nevsehir'de partisinin il baskanliginca Lise Caddesi'ndeki seçim koordinasyon merkezinin açilisina katildi.

Caddeye kurulan platformda vatandaslara seslenen Aksener, üç yildir esnafi gezerek dertlerini dinledigini, vatandasin taleplerini karsilamak amaciyla projeler ürettiklerini söyledi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in açiklamalarina tepki gösteren Aksener, 'Alevilere saygi duyariz, yani biz her türe saygi duyariz' diyor. Tür ne demek biliyor musunuz? Bu nasil bir saygisizliktir, insaniz biz insan. Sünnisi ile Alevisi ile insaniz. Ne demek tür? Bu ülkenin Cumhurbaskani bize tür diyor. Biz bitki miyiz, hayvan miyiz? Biz insaniz, Allah'in yarattigi kuluz, kul." diye konustu.

Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu ile IYI Parti'ye destek isteyen Aksener, sunlari kaydetti:

"Esnafi gezerken bir kere bile kendi partimi övmedim, baska partileri yermedim. Milletimizi dinledim ve gördüm ki bes farkli emekli maasi var. 1500 liralik, 1900 liralik emekli maasi var. Yani Bag-Kur ve SSK'da pek çok farkli emekli maasi var. Basladim çözüm üretmeye ve en düsük emekli maasi asgari ücret kadar olmalidir demeye basladim. Nihayetinde simdi 7 bin 500 liraya çikardilar ama yetmez. Önümüzde Kurban Bayrami var. Her birimiz dinimizin geregini yerine getirmeye çalisan inançli insanlariz. Ey emekli kardesim kurban kesebilecek misin? Danaya da girseniz bir pay 14-15 bin lira, koyun ya da koç alsaniz da 12 bin 500-15 bin lira. Geçen sene 5 bin liraydi. Bir karar vereceksiniz önümüzdeki bayram kurban kesmeyi istiyorsaniz iki oy vereceksiniz, bir Meral'e bir Kemal'e oy vereceksiniz. Göreceksiniz, Kurban Bayrami'na bir hafta kala 15 bin lira ikramiyeniz hesaplarinizda olacak."

Iktidara geldiklerinde milletin kazanimlarini artirmak amaciyla hazirladiklari projelere deginen Aksener, sözlerini söyle tamamladi:

"Kazanç odakli tarim ürünleri fiyatlama sistemi getirecegiz. Ektiginiz ürünlerin fiyatlarini önceden söyleyip, zarara ugramanizin önüne geçecegiz. Çiftçi borçlarinin takibini durduracagiz. Tarim organize bölgeleri kuracagiz. Atatürk Orman Çiftliginde Tarim Bilimleri Akademisi açip, ata tohumlarimizi burada yeniden üretir hale getirecegiz. Hastanelerde yatak sayisi o kadar düsük ki onu artiracagiz. Hekim ve yardimci saglik personeli sayisini artiracagiz. Devlet okullarindan ilkokul birinci siniftan lise son sinifa kadar bütün çocuklarimiza iki ögün yemek verecegiz. 18-26 yas grubundaki bütün çocuklarimiza 2023 rakamlariyla 2 bin 500 lira maas baglayacagiz. Evde yasayan tüm kadinlara da hem 2 bin 500 lira maas baglayacagiz hem de sigortali olacaklar."