Agri'da onlarca ögrenci yetistiren usta yarim asirdir baglama çaliyorYasin Çavdar- Eleskirt Halk Egitim Merkezinde uzun yillar baglama ve halk müzigi alanlarinda usta ögreticilik yapan Murat Tekin, simdi eski esyalar ve müzik aletlerinin bulundugu otantik atölyesinde Türk halk müzigine ait eserler dinleyip besteler yaziyor - Murat Tekin: - "Bu zamana kadar 200 kisiye yakin ögrencim oldu. Halk egitime ve yanima gelip de baglamayi ögrenmeyen kimse kalmadi, kendime has bir metodum var"

Agri'da onlarca ögrenci yetistiren usta yarim asirdir baglama çaliyorYasin Çavdar- Eleskirt Halk Egitim Merkezinde uzun yillar baglama ve halk müzigi alanlarinda usta ögreticilik yapan Murat Tekin, simdi eski esyalar ve müzik aletlerinin bulundugu otantik atölyesinde Türk halk müzigine ait eserler dinleyip besteler yaziyor
- Murat Tekin:
- "Bu zamana kadar 200 kisiye yakin ögrencim oldu. Halk egitime ve yanima gelip de baglamayi ögrenmeyen kimse kalmadi, kendime has bir metodum var"

AGRI (AA) - YASIN ÇAVDAR - Agri'nin Eleskirt ilçesinde yasayan Türk halk müzigi tutkunu 70 yasindaki Murat Tekin, onlarca ögrenci yetistirdigi otantik atölyesinde yarim asirdir baglama çaliyor.

Ilçede 1953'te dünyaya gelen Murat Tekin, Naci Gökçe Lisesinden mezun olduktan sonra kayak ve futbol gibi çesitli sportif faaliyetler yapti.

Eleskirt Halk Egitim Merkezinde uzun yillar baglama ve halk müzigi alanlarinda usta ögreticilik yapan Tekin, evinin bir bölümünü de eski esyalar ve müzik aletlerinin bulundugu otantik atölyeye dönüstürdü.

Hem merkezde hem de atölyede onlarca ögrenci yetistiren Tekin, emeklilik döneminde de tutkusu haline gelen Türk halk müzigine ait eserler dinleyip besteler yaziyor.

Tekin, AA muhabirine, müzigi ve baglamayi çok sevdigini, bu alanda onlarca ögrenci yetistirmenin mutlulugunu yasadigini söyledi.

"Yüzlerce eserim var, çogunu sanatçilar ve arkadaslar okudular" diyen Tekin, Türk halk müzigi dinleyip baglama çalmanin kendisi için büyük bir tutku oldugunu anlatti.

- "Solist olarak program yapmaktaydim"

Asiklik geleneginin önemini vurgulayan Tekin, sunlari belirtti:

"Asiklik gelenegini bilmeyen halk müzigini bilmez. Ozanlar Murat Çobanoglu, Yasar Reyhani ve Mevlüt Ihsani'yi dinledim ve onlardan çok feyz aldim. Ben liseyi bitirdikten sonra baglama çalmaya basladim. Daha önce okul yillarimda solist olarak program yapmaktaydim. Sonrasinda baglamaya gönül verdim, baglamanin yeri bambaska benim için. Bu zamana kadar 200 kisiye yakin ögrencim oldu. Halk egitime ve yanima gelip de baglamayi ögrenmeyen kimse kalmadi, kendime has bir metodum var."

Futbola tutkusundan dolayi uzun yillar Eleskirt Spor Kulübü baskanligi yaptigini dile getiren Tekin, eskiden onlarca ögrenci yetistirdigi odasini, merhum anne ve babasi ile yakinlarindan alinan eserlerle otantik bir atölyeye dönüstürdügünü, burada çesitli etkinlikler yaptigini söyledi.