Milli Egitim Bakani Özer, Akkus SKM açilisinda konustu:Hayati Akçay,Eyüp Elevli- "Tüm dünya nefesini tuttu, '14 Mayis gecesi nasil sekillenecek, nasil sonuçlanacak?' diye bekliyor. Akkus'tan dünyaya selam gönderelim. Diyelim ki yola devam. Akkuslu hemsehrilerim Sayin Cumhurbaskani'mizi asla yalniz birakmayacaktir"

Milli Egitim Bakani Özer, Akkus SKM açilisinda konustu:Hayati Akçay,Eyüp Elevli- "Tüm dünya nefesini tuttu, '14 Mayis gecesi nasil sekillenecek, nasil sonuçlanacak?' diye bekliyor. Akkus'tan dünyaya selam gönderelim. Diyelim ki yola devam. Akkuslu hemsehrilerim Sayin Cumhurbaskani'mizi asla yalniz birakmayacaktir"

ORDU (AA) - Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, "Tüm dünya nefesini tuttu, '14 Mayis gecesi nasil sekillenecek, nasil sonuçlanacak?' diye bekliyor. Akkus'tan dünyaya selam gönderelim. Diyelim ki yola devam. Akkuslu hemsehrilerim Sayin Cumhurbaskani'mizi asla yalniz birakmayacaktir." dedi.

Ordu'dan AK Parti milletvekili adayi olan Özer, Akkus Seçim Koordinasyon Merkezinin (SKM) açilisinda, son 20 yilda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde ülkenin her tarafinin hizmete eristigini söyledi.

AK Parti hükümetleri öncesini elestiren Özer, "Bugün slogan atiyorlar, 'Türkiye hakkini alacak.' O 'Türkiye hakkini alacak.' diyenler, Türkiye'nin hakkinin alinmasinda en büyük engeli çikartanlar oldu." ifadelerini kullandi.

Özer, geçmiste uygulanan basörtüsü yasagina deginerek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bu ülkede yillarca basörtüsü yasagi uygulandi. Basörtülü kadinlarimizin egitime erisimi engellendi. Ikna odalarina alindilar. Imkani olan kadinlarimiz kendi ülkelerini terk ederek yurt disinda egitim almaya gittiler. Türkiye böyle mi hakkini aldi? Basörtülü kadinlarimiz hakkini bu sekilde mi aldi? Bugün kadin haklari ile ilgili konusanlar, o gün kadinimiz basörtüsü yüzünden egitime erisemedigi zaman konustular mi? Konusmadilar. Bugün beyin göçü ile ilgili konusanlar, o gün en temel hakki olan basörtüsü yüzünden egitime erisemedigi için yurt disina gittigi zaman 'Gençlerimizin beyni yurt disina gidiyor.' dediler mi? Demediler. Iste bir lider çikti. Dedi ki bu ülkenin çocugu da hizmete muhtaç, vatandasi, genci, kadininin da her türlü ihtiyacini karsilayacagim."

Bakan Özer, 2000'lerin basinda egitim alaninda 300 bin derslik oldugunu belirterek, "Su anda 857 bin derslik var. Cumhuriyet tarihinde ilk kez çocuklarimiz egitime erisebilir oldu. Egitimden hakkini kim sayesinde aldi? Sayin Cumhurbaskani'miz sayesinde aldi." diye konustu.

Daha önce hastane koridorlarinda eziyet çekildigini ifade eden Özer, "Su anda Türkiye saglik alaninda Kita Avrupasi'ndan bile daha iyi hizmet verebilir duruma geldi. Peki kim verdi hakkini? Sayin Cumhurbaskani'miz verdi. Ordu ilimiz de bundan nasibini aldi. Ordu'da 12'si hastane olmak üzere 52 saglik merkezi açildi." dedi.

Özer, "Marmaray ve üçüncü köprüleri kimin engellemeye çalistigi" sorusunu yönelterek, "AK Parti yapmaya çalisti, onlar mahkemelere götürdüler. Peki bu hakki kim verdi? Yine Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde son 20 yilda verildi." diye konustu.

- "Savunma sanayinin yüzde 80'i artik yerli"

Savunma sanayisine de deginen Özer, söyle devam etti:

"Türkiye'nin savunma sanayisinin yüzde 80'i ithaldi. Sadece yüzde 20'si yerli imalatti. Bugün BAYKAR'a bosuna saldirmiyorlar. Bugün Türkiye savunma sanayindeki ürünlerini, IHA'larini, SIHA'larini, Akincilarini, Kizil Elmalarini, dosta güven, düsmana korku salan o silahlarini artik ihraç ediyor. Su anda savunma sanayinin yüzde 80'i artik yerli. Elbette bu birilerini rahatsiz ediyor. Seçimler yaklastikça yurt disindan müdahaleler artmaya basliyor. Tüm dünya nefesini tuttu, '14 Mayis gecesi nasil sekillenecek, nasil sonuçlanacak?' diye bekliyor. Akkus'tan dünyaya selam gönderelim. Diyelim ki yola devam. Akkuslu hemsehrilerim Sayin Cumhurbaskani'mizi asla yalniz birakmayacaktir."

Bakan Özer, yaklasik 15 günden beri Ordu'da olduklarini ve sehri çok daha iyi noktalara getirmek için tüm imkanlari seferber ettiklerini dile getirerek, "Allah'in izni ile söz verdigim her seyi 14 Mayis öncesi ya bütçesini getirttirecegim ya sürecini baslatacagim ya da projesini baslatacagim. 14 Mayis'tan sonra da bu projelerin de takipçisi olacagiz." ifadelerini kullandi.

- "Akkus ilçesi, Efeler Ligi'nde bambaska bir ambiyansin içerisinde olacak"

Efeler Ligi'ne yükselme basarisini gösteren Akkus Belediyespor voleybol takimini kutlayan Bakan Özer, "Akkus ilçesi, Efeler Ligi'nde bambaska bir ambiyansin içerisinde olacak. Buraya bir sürü takim gelecek. Onun için hazirlanmamiz lazim. Eksikleri gidermemiz lazim." dedi.

Özer, Akkus Çok Programli Anadolu Lisesi'nin kapali spor salonunun çatisinin yükseltilecegini, takimin artik antrenmanlarini orada yapacagini söyledi.

Ilçeye kazandirilmak üzere anaokulunu da yatirima aldiklarini belirten Özer, "Yine Akpinar Mahallesi'nde Çok Programli Anadolu Lisesi belediye binasinda devam ediyormus. Orayi da iptal ediyoruz. Artik yeni bir Çok Programli Anadolu Lisesi yapacagiz. Onu da yatirim programina aldik. Bunun yani sira 150 kisilik ögrenci yurdunu ilçemize kazandiracagiz." diye konustu.

Bakan Özer, Akkus'a 50 yatak kapasiteli ögretmenevi yapilacagini, bu yatirimlarin hizli sekilde ilçeye kazandirilacagini kaydetti.

Konusmanin ardindan AK Parti Ilçe Baskanligini ziyaret eden Özer, esnaf ziyaretinde de bulundu.

Bakan Özer, ilçedeki bir sosyal tesiste bir araya geldigi belediye isçilerinin 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü'nü kutladi.