Bakan Karaismailoglu, Trabzon Güney Çevre Yolu temel atma töreninde konustu:Hakan Burak Altunöz- "43,8 kilometreden olusan Güney Çevre Yolu'nun 35,8 kilometresi 15 tünelle, 2,1 kilometresi ise 14 viyadükle geçilecek. Proje sayesinde Karadeniz Sahil Yolu'nun Akçaabat-Arsin arasinda kalan kesiminde sehir içi ve transit trafik birbirinden ayrilacak"

Bakan Karaismailoglu, Trabzon Güney Çevre Yolu temel atma töreninde konustu:Hakan Burak Altunöz- "43,8 kilometreden olusan Güney Çevre Yolu'nun 35,8 kilometresi 15 tünelle, 2,1 kilometresi ise 14 viyadükle geçilecek. Proje sayesinde Karadeniz Sahil Yolu'nun Akçaabat-Arsin arasinda kalan kesiminde sehir içi ve transit trafik birbirinden ayrilacak"

TRABZON (AA) - Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Trabzon Güney Çevre Yolu projesi ile Karadeniz Sahil Yolu'nun Akçaabat-Arsin arasinda kalan kesiminde sehir içi ve transit trafigin ayrilacagini bildirdi.

AK Parti Trabzon milletvekili adayi Karaismailoglu, Trabzon Güney Çevre Yolu için Akçaabat ilçesine bagli Mersin Mahallesi'nde düzenlenen temel atma töreninde yaptigi konusmada, milletin iktidara tasidigi günden bu yana hükümet olarak, emekçilerin ve tüm çalisan kesimin yaninda olduklarini söyledi.

Isçi ve emekçi herkesin 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü'nü kutlayan Karaismailoglu, "AK Parti hükümetleri olarak, emekçilerimizin sorunlarini kendi meselemiz olarak gördük, sahiplendik. Ayni güçle sahiplenmeye de devam edecegiz." dedi.

Karaismailoglu, geçen hafta önemli projelerle dolu yogun bir mesai harcadiklarini, Trabzon'daki Kanuni Bulvari'nin 18 kilometresini tamamladiklarini, bu yil içerisinde de sahil yolu baglantisinin saglanacagini belirtti.

Ankara-Sivas hizli tren hattinin hizmete girdigini animsatan Karaismailoglu, "Binlerce vatandasimiz oradaydi. Bu kiymetli eserimizi coskuyla karsiladilar, bizleri gururlandirdilar. Milletimizin bu heyecani, coskusu, destegi oldukça bizim enerjimiz asla bitmez. Yorulmadan, dogru adimlarla Türkiye Yüzyili'na hep birlikte yürürüz." diye konustu.

- "Sehir içi ve transit trafik birbirinden ayrilacak"

Karaismailoglu, Trabzon'daki sehir içi ve transit trafigi düzenlemek için projelendirilen güney çevre yolunun toplamda 43,8 kilometre uzunlugunda oldugunu belirterek, 31 metre genisliginde ve bölünmüs yol standartlarinda insa edilecek yolun Trabzon sehir merkezini güneyden çevreleyecegini aktardi.

Üç kisim halinde insa edecekleri çevre yolunun ilk asamada 16,5 kilometre uzunlugundaki birinci etabinda yapim çalismalarina basladiklarini dile getiren Karaismailoglu, su bilgileri verdi:

"Bu ilk kisim Akçakale'den ayrilip mevcut sahil yolunun güneyinden, Kavakli ve Düzköy'ün kuzeyinden geçerek Sera Gölü kavsagindan devam edecek. Birinci etabin toplam uzunlugu 14,5 kilometre olan 7 çift tüp tünel ve 968 metre uzunlugunda 7 viyadük bulunuyor. Özetle 43,8 kilometreden olusan güney çevre yolunun 35,8 kilometresi 15 tünelle, 2,1 kilometresi ise 14 viyadükle geçilecek. Proje sayesinde Karadeniz Sahil Yolu'nun Akçaabat-Arsin arasinda kalan kesiminde sehir içi ve transit trafik birbirinden ayrilacak. Ulusal ve uluslararasi trafigin çevre yolu üzerinden hizli ve kesintisiz ulasimini tesis ederek sahil kesimindeki yogunluk ortadan kalkacak."

Trabzon'a yapilan yatirimlarla kentin adeta Karadeniz'in parlayan yildizi haline geldigini vurgulayan Karaismailoglu, üniversitesi, limani, uluslararasi havalimani, serbest bölgesi ve turizm potansiyeli ile kentin aydinlik bir gelecege dogru adimlarla ilerleyecegini söyledi.

Bakan Karaismailoglu, Güney Çevre Yoluyla ilgili malum çevrelerin "Çamur at, izi kalir." formülü isletmeye çalistigini ifade ederek, "Iftira siyasetlerinden vazgeçmiyorlar. Bakin siyaset ve hizmet yarisinda elestiri, tenkit önemlidir. Bu nedenle muhalefet partileri, ülkelerin gelisimi için son derece kiymetli bir isleve sahiptirler. Ancak burada, nezaket ve ahlak disinda asilmamasi zorunlu görülen önemli kural da milli menfaatlerdir. Ama maalesef yillardir tecrübe ediyoruz ki muhalefet ve kendilerini onlarin taseronu olarak konumlamis bazi medya organlari ülkemizin, milletimizin çikarlarini bir kenara birakmis, bu yolda ürettigimiz proje ve hizmetleri yalan, iftira ve karalamayla itibarsizlastirmaya soyunmus durumdalar." ifadelerini kullandi.

- "Biz ülkemize umut olduk, milletimizin de bize güveni bitmez"

Vatanin ve milletin menfaatine olan bütün isleri görmeye bile tahammül edemeyen bir zihniyet olduguna isaret eden Karaismailoglu, sunlari kaydetti:

"Ama unuttuklari bir sey var ki 21 yildir milletiyle güç birligi yapan AK Parti'mizin icraatlari bu yalanlara en güzel cevaptir. AK Parti'nin icraatlari da milletine hizmetleri de bitmez. Biz ülkemize umut olduk, milletimizin de bize güveni bitmez. Sizler CHP'li bir belediyenin vatandasina, halkina yaptigi bir hizmetle gündeme geldigini hiç gördünüz mü? Tas üstüne tas koyduklarini gördünüz mü? Muhalefetin 'Çamur at, izi kalsin.' yaklasimiyla uzun süredir yürüttükleri karalama kampanyalari bizi bugüne kadar degil durdurmak, yavaslatamadi bile. Bundan sonra da amaçlarina ulasamayacaklar. Ne kadar ugrasirlarsa ugrassinlar istihdamin, üretimin, ulasimin, ticaretin önünü kesmelerine ve en önemlisi gençlerimizin gelecegini karartmalarina müsaade etmeyecegiz."

Bakan Karaismailoglu, ülkenin dünü gibi yarinini da birlikte insa edeceklerine dikkati çekerek, konusmasini söyle tamamladi:

"Sayin Cumhurbaskani'mizin da vurguladigi gibi Türkiye Yüzyili için dogru adimlarla yola devam diyecegiz. 14 Mayis'ta ya altili masaya bir sekreter seçecegiz ya bu aziz millete bir lider seçecegiz. Ya teröristlerin destekledigini seçecegiz ya teröristlerle mücadele eden Recep Tayyip Erdogan'i seçecegiz. Ya Avrupa Birligi'nden aferin almayi marifet sayanlari seçecegiz ya bu milletin duasini ve alkisini almayi en büyük paye gören Recep Tayyip Erdogan ve yol arkadaslarini seçecegiz. Ya çagdas manda kurumu IMF'den talimat alanlari seçecegiz ya 'Tam bagimsiz Türkiye.' diyenleri seçecegiz. Ya Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü gibi nice dev eserleri engellemeye çalisanlari seçecegiz ya dünyayi Türkiye'ye baglayan eser firtinasi estiren liderimiz Recep Tayyip Erdogan'i seçecegiz. Ya milletin degerlerini hiçe sayanlari seçecegiz ya Ayasofya'yi yeniden özgür kilanlari seçecegiz."

Bakan Karaismailoglu, konusmasinin ardindan protokol üyeleriyle butona basarak projenin temel atimini gerçeklestirdi.

Temel atma törenine Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu, Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Bahar Ayvazoglu ve Salih Cora, Karayollari Genel Müdürü Abdülkadir Uraloglu, AK Parti Trabzon milletvekili adaylari Yilmaz Büyükaydin, Vehbi Koç, Meryem Sürmen ve Zafer Ofluoglu ile vatandaslar katildi.