SOK Marketler’in çalisan sayisi 45 bini geçtiElif Ferhan Yesilyurt- SOK Marketler, depremin yaralarini sarmak için açikladigi istihdam desteginin yani sira bölgede açtigi konteyner ve prefabrik magazalarla çalismalarini kesintisiz sürdürüyor

SOK Marketler’in çalisan sayisi 45 bini geçtiElif Ferhan Yesilyurt- SOK Marketler, depremin yaralarini sarmak için açikladigi istihdam desteginin yani sira bölgede açtigi konteyner ve prefabrik magazalarla çalismalarini kesintisiz sürdürüyor

ISTANBUL (AA) - SOK Marketler'in, geçen yil sonu itibariyla çalisan sayisi 45 bini geçti.

SOK Marketler'in Kamuyu Aydinlatma Platformu'na (KAP) yaptigi açiklamaya göre, 2022 yili sonu itibariyla cirosunu yüzde 108,7 artisla 59,3 milyar TL’ye yükselten sirketin, çalisan sayisi ise 45 bini asti.

Kisa bir süre önce ülke genelindeki ise alimlarinda önceligi isin gereksinimlerini karsilayan depremzedelere verecegini açiklayan SOK Marketler, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen illerin tamaminda bölgenin ekonomik olarak tekrar ayaga kaldirilmasi ve gündelik hayata dönüsün hizlanmasi için çalismalarini araliksiz sürdürüyor.

Depremin hemen sonrasinda afet bölgesindeki pek çok magazasinda bulunan ürünleri, ilgili yardim kuruluslari is birligiyle vatandaslara ücretsiz dagitan SOK Marketler, bölgeye yakin depolarindan da temel ihtiyaç ürünlerini depremzedelere ulastirdi. Sirket, son olarak bölgede konteyner ve prefabrik magazalarla da hizmet vermeye basladi.

- “Ülkemize deger katmayi sürdürecegiz”

Açiklamada görüslerine yer verilen SOK Marketler Üst Yöneticisi (CEO) Ugur Demirel, herkesi derin üzüntüye bogan deprem felaketi sonrasinda yaralari birlikte sarmak üzere milletle dayanismayi, islerine ve Türkiye'ye deger katmayi sürdürdüklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Ilk günden itibaren hem depremden etkilenen çalisanlarimiza hem de bölge halkina destek olmayi görev bildik. Bölgedeki çalisanlarimizi ve ailelerini hizla güvenli yerlesim alanlarina tasidik. Binlerce koli ürünü depremzede vatandaslarimiza ulastirdik. Bölgede hayatin normale dönmesine destek olmak için tüm olanaklarimizi seferber ettik. Özellikle sebze ve meyve alanindaki satin almalarimizda önceligi bölgedeki üreticilere veriyoruz.

Hatay Arsuz’da bahçelerde olgunlasan yaklasik 200 ton limonu üreticilerle beraber toplayarak satin aldik. Böylece agaçta bekleyen ürünlerin dallarda çürümesini engellerken, çiftçimize de gelir imkani sagladik. Öte yandan istihdama olumlu katki saglayabilmek için bu yil ülkemiz çapinda yapacagimiz ise alimlarda önceligi ilgili isin gereksinimlerini karsilayan depremzede vatandaslarimiza verecegiz. Milletimizle güç birligi yaparak bu zor günleri atlatacagimiza inaniyoruz.”