Saglik-Sen Üniversiteler Komisyonu kurulduYildiz Nevin Gündogmus- Komisyon, ilk toplantisini "7. Dönem Toplu Sözlesme" gündemiyle yapti

Saglik-Sen Üniversiteler Komisyonu kurulduYildiz Nevin Gündogmus- Komisyon, ilk toplantisini "7. Dönem Toplu Sözlesme" gündemiyle yapti

ANKARA (AA) - Saglik ve Sosyal Hizmet Çalisanlari Sendikasi (Saglik-Sen), üniversitelerde görevli saglik çalisanlarinin yasadigi sorunlari tespit edip çözüm arayacak ve bunlari rapor haline getirecek "Üniversiteler Komisyonu"nu kurdu.

Saglik-Sen'den yapilan açiklamaya göre, ilk toplantisini "7. Dönem Toplu Sözlesme" gündemiyle bugün gerçeklestiren komisyon, kurulus amacini, isleyis seklini ve çalisma alanlarini da belirledi.

Saglik-Sen Genel Baskani Mahmut Faruk Dogan baskanliginda gerçeklesen toplantiya, sendikanin üniversite sube baskanlari ile yönetim kurulu üyeleri, hukuk ve mevzuat uzmanlari katildi.

Toplantida üniversite sube baskanlari, sahada yasanan sorunlari ve bu sorunlara iliskin çözüm önerilerini paylasti.

Toplantida, "üniversitelerin özerk yapisindan kaynaklanan farkliliklar, mevzuatta yasanan sorunlar, ek ödeme adaletsizligi, çalisanlarin tayin hakkinin olmamasi, is yogunlugu ve personel yetersizligi" gibi sorunlara yönelik karsilikli görüs alisverisinde bulunuldu.

- Rapor hazirlanacak

Toplantida, üniversite hastaneleri ve Saglik Bakanligi arasinda uygulama birliginin saglanmasinda ihtiyaç duyulan konular hakkinda atilmasi gereken adimlar da belirlendi. Ayni zamanda sorunlara yönelik çözüm önerilerinin bir rapor haline getirilerek basta Cumhurbaskanligi ve YÖK olmak üzere ilgili kurum ve kuruluslara iletilmesi kararlastirildi.

7. Dönem Toplu Sözlesme talepleri için de komisyonca, teklif ve taleplerin belirlenmesi ve saha arastirmasi yapilmasi konusunda mutabik kalindi.