Görme engelliler 14 Mayis'taki seçimde ilk kez tek baslarina oy kullanabilecekIsmet Karakas- Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaskani ile 28. Dönem Parlamentosu'nu belirlemek üzere 14 Mayis'ta yapilacak seçimde, görme engelli seçmenler için oy pusulalarina uygun sablon hazirlayacak - Görme engelliler, oy pusulalarinin üstüne konulacak sablonla tek basina kabine girerek oy verebilecek

Görme engelliler 14 Mayis'taki seçimde ilk kez tek baslarina oy kullanabilecekIsmet Karakas- Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaskani ile 28. Dönem Parlamentosu'nu belirlemek üzere 14 Mayis'ta yapilacak seçimde, görme engelli seçmenler için oy pusulalarina uygun sablon hazirlayacak
- Görme engelliler, oy pusulalarinin üstüne konulacak sablonla tek basina kabine girerek oy verebilecek

ANKARA (AA) - ISMET KARAKAS - Görme engelli seçmenler, 14 Mayis'ta yapilacak Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde ilk kez kendileri için hazirlanan sablonla oy kullanacak.

Resmi Gazete'de 6 Nisan 2022'de yayimlanan Milletvekili Seçimi Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun ile görme engelli seçmenlerin, "oyun gizliligi" esasina uygun sekilde oy kullanabilmelerine imkan saglandi.

Bu düzenleme, Cumhurbaskani ile 28. Dönem Parlamentosu'nu belirlemek üzere 14 Mayis'ta yapilacak seçimde ilk kez uygulanacak.

Önceki seçimlerde, seçim çevresi seçmeni olan akrabalarindan birinin, akrabasi yoksa diger herhangi bir seçmenin yardimiyla oylarini kullanan görme engelliler, artik tek baslarina oy verebilecek.

Yasa geregi, Yüksek Seçim Kurulu (YSK), görme engelli seçmenlerin tek baslarina ve erisilebilir biçimde oy kullanabilmeleri için oy pusulalarina uygun sablon hazirlayacak.

Tüm seçmenler için ayni oy pusulasi basilacak, görme engelli seçmenlere, oy kullanma kabinine girerken oy pusulalariyla kullanacaklari sablonlar verilecek.

YSK, düzenlemenin uygulamasina iliskin ilke ve esaslarin tespit çalismalarini sürdürüyor.