Memleket Partisi'nde Cumhurbaskani adayinin belirlenmesi için ön seçim yapiliyorSefa Sahin- Genel Baskan Muharrem Ince: - "(Ittifak çalismalari) Türkiye'nin aleyhine hiçbir sey yapmayiz, merak etmeyin ama telas yapmaya, baski kurmaya gerek yok"

Memleket Partisi'nde Cumhurbaskani adayinin belirlenmesi için ön seçim yapiliyorSefa Sahin- Genel Baskan Muharrem Ince:
- "(Ittifak çalismalari) Türkiye'nin aleyhine hiçbir sey yapmayiz, merak etmeyin ama telas yapmaya, baski kurmaya gerek yok"

ANKARA (AA) - Memleket Partisi'nde, Cumhurbaskani adayini ön seçimle belirlemek için parti genel merkezi ile tüm il ve ilçelerde oy verme islemi basladi.

Partisinin genel merkezine esi Ülkü Ince'yle gelen Genel Baskan Muharrem Ince, oy kullanmasinin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Ince, Cumhuriyet tarihinde bir siyasi partinin, ilk kez cumhurbaskani adayinin kim olacagini sadece delegeler ve milletvekillerine degil, bütün üyelerine sordugunu belirterek, "Kapali kapilar ardinda, liderlerin iki dudagi arasinda degil, gönlünü, yüregini bütün örgüte açan bir siyasi olusumuz. Belki de Türkiye'nin en demokratik kurumu Memleket Partisi'dir, bunun bilinmesini istiyorum." dedi.

Daha sonra basin toplantisi salonunda gazetecilerin sorularini yanitlayan Ince, 14 Mayis 2023 Pazar günü yapilacak Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde ittifaklar arasinda yer alip almayacaklarina yönelik soruya söyle cevap verdi:

"Hiç telasa gerek yok. Daha 60 gün süre var. Niye bastan beni bir yere yamamaya çalisiyorlar? Yapalim kampanyamizi, bir çikalim. Belki ipi ben gögüsleyecegim, belki birinci çikacagim. Duruma göre bakariz. Türkiye'nin aleyhine hiçbir sey yapmayiz, merak etmeyin ama telas da yapmaya, baski kurmaya gerek yok."

- Ön seçimin sonuçlari kamuoyuyla paylasilacak

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in, Millet Ittifaki'na yönelik açiklamalarina deginen Ince, "Birinci hedefimiz, Erdogan'i göndermek. Ikinci hedefimiz, iktidar olmamiz. Erdogan ile Millet Ittifaki arasindaki kavgada cevabi Millet Ittifaki versin. Ben niye vereyim ki? Bana konustuklari zaman ben cevabi veririm." ifadesini kullandi.

Muharrem Ince, Cumhurbaskani adayinin belirlenmesine iliskin seçimin sonuçlarinin, bu aksam kamuoyuyla paylasilacagini kaydetti.