Bakan Derya Yanik, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasi'nda konustu:Lale Köklü Karagöz,Muzaffer Çagliyaner- "Osmaniye'mizin 10-20 yil sonra bölgesel etkisi, hatta ulusal etkisi birkaç kat artmis, son derece stratejik illerden birisi haline gelmis bir yer olmasini saglayacagiz"

Bakan Derya Yanik, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasi'nda konustu:Lale Köklü Karagöz,Muzaffer Çagliyaner- "Osmaniye'mizin 10-20 yil sonra bölgesel etkisi, hatta ulusal etkisi birkaç kat artmis, son derece stratejik illerden birisi haline gelmis bir yer olmasini saglayacagiz"

OSMANIYE (AA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, "Osmaniye'mizin 10-20 yil sonra bölgesel etkisi, hatta ulusal etkisi birkaç kat artmis, son derece stratejik illerden birisi haline gelmis bir yer olmasini saglayacagiz." dedi.

AK Parti'nin Osmaniye milletvekili adayi Yanik, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasi (OTSO) ziyaretinde Baskan Devrim Murat Aksoy ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Yanik, buradaki konusmasinda, Osmaniye'nin ticarette, lojistikte ve tarimsal üretimde cesametinin çok üstünde bir etkiye ve üretim kapasitesine sahip oldugunu söyledi.

Bugüne kadar bu kapasiteyi ticaret ve sanayi odasi erbabinin olusturdugunu belirten Yanik, "Yani hem Osmaniye'mize üretim noktasinda destek hem de ülkemize önemli bir hizmet, önemli bir katma deger üretildi. Allah nasip ederse önümüzdeki süreçte insallah bu potansiyeli Osmaniye'nin kendi özünde tasidigi, bugünkünden belki birkaç kat daha yüksek potansiyeli hep beraber birlikte gerçeklestirecegiz." diye konustu.

Son 20 yila bakildiginda Osmaniye'nin aldigi mesafeye deginen Yanik, kentin ihracat rakamlariyla ilgili bilgi verdi.

Yanik, Osmaniye'nin konumunun önemine dikkati çekerek, "Osmaniye tam bir kavsak özelligini tasiyor. Bu kavsak özelligini biz önümüzdeki süreçte Allah nasip ederse bütün üretim biçimleri için, tarimsal üretimde de organize sanayi bölgeleriyle, sanayi yatiriminin tasinmasiyla beraber çok daha farkli boyutlara tasiyacagiz." dedi.

- Osmaniye'nin bölgesel ve ulusal etkisi artacak

Kentin her türlü üretime ve gelismeye fazlasiyla yeten bir insan kaynagi bulundugunu belirten Yanik, sunlari kaydetti:

"Sadece bizim yapmamiz gereken, kamu tarafi olarak ya da siyasiler olarak bu potansiyelin önündeki varsa engelleri kaldirmak. Bu potansiyelin önündeki engelleri kaldirdiginizda zaten bizim insanimiz gerisini kendisi halleder Allah'in izniyle. O yüzden sizlerle bir arada olmak, sektörün degerlendirmelerini duymak, ihtiyaçlarini duymak, vizyonunu görmek, tasarladigi yeni atilimlari görmek benim için de ayrica çok kiymetli. Sayin Cumhurbaskani'mizin insallah güçlü bir biçimde yeniden cumhurbaskani seçilmesi, Cumhur Ittifaki olarak Meclisimizde en güçlü bir biçimde milletvekili sayisiyla temsil edilmek ki Osmaniye'den hedefimiz 4-0 Cumhur Ittifaki'nin milletvekili sayisini çikarmak. Böyle oldugunda siyasi irade olarak da üretimin bugüne kadar oldugu gibi yine önünü sonuna kadar açip, destekleyip, destek ve tesvik mekanizmalariyla burada insallah Osmaniye'mizin 10-20 yil sonra bölgesel etkisi, hatta ulusal etkisi birkaç kat artmis, son derece stratejik illerden birisi haline gelmis bir yer olmasini saglayacagiz. Hedefimiz, gayemiz bu, bunun için çabaliyoruz, bunun için çalisiyoruz ve bunun için de her sey hazir. Biz bir arada oldugumuzda el birligiyle istisare mekanizmasi birbirimizi tamamlamayi temel hareket noktasi saydigimizda bunlarin her birisi pekala çok kolaylikla gerçeklesecek."

Yanik, açiklamasinin ardindan esnaf ve sanayicilerin sorun ve taleplerini dinledi.