ELDER, konteyner ve çadirlar için elektrik faturasi düzenlenmeyecegini bildirdiEbru Sengül Cevrioglu

ELDER, konteyner ve çadirlar için elektrik faturasi düzenlenmeyecegini bildirdiEbru Sengül Cevrioglu

ANKARA (AA) - Elektrik Dagitim Hizmetleri Dernegi (ELDER), deprem bölgesinde konteyner ve çadirlara takilan elektrik sayaçlarinin, sebekenin takibi ve isletilmesi amacina yönelik oldugunu, depremzedelere herhangi bir faturalandirma yapilmayacagini duyurdu.

ELDER'den yapilan açiklamada, çadir ve konteyner kentlerde elektrik ihtiyacinin dagitim sirketleri tarafindan karsilandigi belirtildi.

Deprem sonrasinda elektrik dagitim sirketlerinin sahada ve arama kurtarma çalismalarinda afetzedelerin yaninda yer aldigi vurgulanan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Bazi gazete ve internet sitelerinde Kahramanmaras'ta depremzedelerin kaldigi çadira elektrik sayaci takildigi ve sayaç takilmayan çadirlara elektrik yok iddiasi basligiyla yer alan haberlerde yaniltici bilgiler yer aldigindan 21 dagitim sirketinin çati kurulusu ELDER olarak açiklama yapma geregi dogmustur.

Bu noktada önemle belirtmek isteriz ki, haberlere konu edilen çadir ve konteynerlere takilan sayaçlardan ölçülen elektrik tüketimi tamamen elektrik sebekesinin takibi ve isletilmesi amacina yönelik olup, depremzedelere yönelik herhangi bir faturalandirma yapilmasi hiçbir sekilde söz konusu degildir."