KOBI’ler Akbank destegiyle elektriklerini kendileri üretiyorGökhan Yildiz- Akbank KOBI Bankaciligi Genel Müdür Yardimcisi Bülent Oguz: - "Yesil dönüsümün en önemli parçalarindan biri olan Çati GES projelerini finanse ederek de KOBI’lerimizin enerji giderlerini düsürmeyi ve dolayisiyla karbon ayak izlerini azaltmayi hedefliyoruz"

KOBI’ler Akbank destegiyle elektriklerini kendileri üretiyorGökhan Yildiz- Akbank KOBI Bankaciligi Genel Müdür Yardimcisi Bülent Oguz:
- "Yesil dönüsümün en önemli parçalarindan biri olan Çati GES projelerini finanse ederek de KOBI’lerimizin enerji giderlerini düsürmeyi ve dolayisiyla karbon ayak izlerini azaltmayi hedefliyoruz"

ISTANBUL (AA) - Akbank, kendi elektrigini üretmeyi hedefleyen KOBI müsterilerine özel günes enerjisi ön fizibilite destegi ve gerekli finansman için KOBI Eko Dönüsüm Paketi’ni sunuyor.

Bankadan yapilan açiklamaya göre, Akbank ve Solarvis is birliginde, tüm yatirim süreci hizli ve kolay bir sekilde gerçeklesiyor.

Banka bu yatirim için ihtiyaç duydugu finansmani Türkiye’de KOBI’lere özel tasarlanan ilk ve en kapsamli paket olan KOBI Eko Dönüsüm Paketi’yle sagliyor.

Günes enerjisi ön fizibilitesi için Akbank KOBI müsterileri fizibilite.solarvis.co’da bulunan forma is yerinin konumunu, çatisinin özelliklerini, paneli uygulayabilecegi alani ve elektrik faturasinin girislerini yapiyor.

Solarvis bu bilgileri analiz edip, günes enerjisi mevzuatina uyumlu olarak gerekli panel sayisini hesaplayip, hesaplanan panel sayisi ve tipine göre yatirima konu malzemeler ve kurulum hizmeti için tahmini fiyat ve seçeneklerini ücretsiz olarak sunuyor.

Yapilacak yatirim için Çati GES kredisi kullanmak isteyen KOBI’lerin Akbank.com’daki talep formunu doldurmasi yeterli oluyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Akbank KOBI Bankaciligi Genel Müdür Yardimcisi Bülent Oguz, bu yeni is birligi ve finansman çözümüyle KOBI'lerin sürdürülebilir ve ekonomik enerji çözümlerinde yanlarinda yer aldiklarini belirtti.

Oguz, sunlari kaydetti:

"Sinirda Karbon Düzenlemesi sebebiyle KOBI'lerimizin karsilasacaklari riskleri firsata çevirmek ve rekabet güçlerini artirmak için KOBI Eko Dönüsüm Paketi’yle harekete geçmistik. Yesil dönüsümün en önemli parçalarindan biri olan Çati GES projelerini finanse ederek de KOBI’lerimizin enerji giderlerini düsürmeyi ve dolayisiyla karbon ayak izlerini azaltmayi hedefliyoruz. Günümüz kosullarinda Çati GES sadece çok büyük fabrikalar degil, küçük atölyeler için de gerekli. Ücretsiz ön fizibilite imkani ile müsterilerimiz bu yatirimi yaptigi takdirde saglayacaklari yillik tasarrufu, yatirim sonrasi tahmini elektrik faturasini ve önledigi CO2 salinimini görebilecekler."