BBP Genel Baskani Destici'den Cumhur Ittifaki degerlendirmesi:Fatih Ulas- "Cumhur Ittifaki, devletin bekasini, bütünlügünü, milletin istiklalini ve istikbalini önceleyen bir ittifak. Bir noter masasi ya da bir pazarlik masasi degil" - "Bu hükümet, bu ittifak, bu iktidar, Sayin Cumhurbaskanimiz bu islerde çok mahir ve tecrübeli. Daha önce yasanan depremlerden çok basariyla çikti"

BBP Genel Baskani Destici'den Cumhur Ittifaki degerlendirmesi:Fatih Ulas- "Cumhur Ittifaki, devletin bekasini, bütünlügünü, milletin istiklalini ve istikbalini önceleyen bir ittifak. Bir noter masasi ya da bir pazarlik masasi degil"
- "Bu hükümet, bu ittifak, bu iktidar, Sayin Cumhurbaskanimiz bu islerde çok mahir ve tecrübeli. Daha önce yasanan depremlerden çok basariyla çikti"

ISTANBUL (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, "Cumhur Ittifaki, devletin bekasini, bütünlügünü, milletin istiklalini ve istikbalini önceleyen bir ittifak. Bir noter masasi ya da bir pazarlik masasi degil." dedi.

CNN Türk canli yayininda konusan Destici, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli ile deprem bölgesine ziyaretlerde bulundugunu belirterek, devlet ve milletin birlikte yaralari hizli bir sekilde sarmaya devam ettigini söyledi.

Destici, "Bu hükümet, bu ittifak, bu iktidar, Sayin Cumhurbaskanimiz bu islerde çok mahir ve tecrübeli. Daha önce yasanan depremlerden çok basariyla çikti. Digerleriyle kiyaslanamayacak büyüklükte, çok genis alanda, 11 ilde, 13-14 milyon etkilenmis. Kolay degil. Ama Türkiye de büyük bir devlet, güçlü bir devlet. Bunun altindan hep birlikte kalkacagiz. Yaralarimizi birlikte saracak, yaralilarimizi birlikte iyilestirecek ve insallah bu zorlugu da birlikte yenecegiz." ifadelerini kullandi.

"Fitne atesi" sokmaya çalisanlara milletin itibar etmedigini dile getiren Destici, "Milletimiz de bunlari ayirt ediyor. Kimin hizmet için geldigini, kimin fotograf çektirmek için propaganda için geldigini görüyor." diye konustu.

Destici, seçim hazirligi ve Cumhur Ittifakinin genislemesine iliskin sorular üzerine, Cumhurbaskani Erdogan ile bas basa 40 dakikaya yakin bir görüsme gerçeklestirdiklerini belirterek, görüsmede hemen hemen gündemdeki her konuyu konusma firsati bulduklarini aktardi.

Basta fahis kira artislari olmak üzere depremzedeleri ve vatandaslari rahatlatabilecek, özellikle hayat pahaliligi konusunda neler yapilabilecegini de görüstüklerini vurgulayan Destici, "Tabii ana gündem maddemiz seçimdi. Cumhur Ittifaki, devletin bekasini, bütünlügünü, milletin istiklalini ve istikbalini önceleyen bir ittifak. Bir noter masasi ya da bir pazarlik masasi degil. Bunun için bu ilkelerimiz etrafinda bu görüsmelerimiz gerçeklestirildi." dedi.

- "Partimizin çikaracagi milletvekili sayisindan ziyade Cumhurbaskanligi seçimini kazanmak istiyoruz"

Destici, BBP'nin Muhsin Yazicioglu tarafindan kurulmus, 30 yillik bir parti oldugunun altini çizerek, "Partimizin çikaracagi milletvekili sayisindan ziyade önce Cumhurbaskanligi seçimini kazanmak istiyoruz. Çünkü yürütmenin basi Cumhurbaskani. Ikincisi, elbette ki Meclis'te Cumhur Ittifaki olarak çogunlugu elde etmek isteriz. Bunun için de yine BBP'nin kendi ad ve amblemiyle girmesini önemli görüyoruz. Sayin Cumhurbaskanimiz buna makul yaklasti." seklinde konustu.

HÜDA PAR'in Erdogan'i destekleme açiklamasi ile Yeniden Refah Partisi ve Anavatan Partisi'nin Cumhur Ittifakina katilimi konusundaki degerlendirmesi sorulan Destici, "Cumhur Ittifakinin ilkelerini benimseyen, özümseyen her parti Cumhur Ittifakina katilabilir, güç verecektir. Parti ismine girmeden, genel olarak böyle bir çerçeve çizdim basindan itibaren. Bu ittifakin ilkelerine uyan ister disaridan destek versin ister içeriye girsin bütün partilerimizin katilmasindan memnuniyet duyariz." degerlendirmesini yapti..

IYI Parti basta olmak üzere diger partilerden BBP'ye katilanlar oldugunu anlatan Destici, IYI Parti Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Naim Volkan'a bugün rozetini taktigini söyledi.

- Altili masa degerlendirmesi

BBP Genel Baskani Mustafa Destici, Millet Ittifakinin altili masaya evrildigini belirterek, su degerlendirmeyi yapti:

"Simdi alti, tabii bir de HDP var, yedi. Buna TIP'tir, diger sol partiler, belki seçimin Meclis ayaginda eklenmeyecekler ama Cumhurbaskanligi ayaginda kuvvetle muhtemel HDP'si de yani PKK'nin partisi de DHKP/C'nin TIP'i de TIKKO'nun, diger asiri sol partileri de bunlarin hepsi, 10 Aralik Hareketçileri de yani ne kadar asiri sol, marjinal varsa bunlarin tamaminin Sayin Kiliçdaroglu'nu destekleyecegi gözüküyor. Çünkü sunu biliyorlar, CHP ve Sayin Kiliçdaroglu eski yol arkadaslari. 80 öncesine döndügümüzde bunlarin hepsi Dev-Sol, Dev-Genç derneklerinde, baska sol fraksiyonlar adi altinda, derneklerde, partilerde birlikte gençlikleri geçmis, birlikte yoldaslik yaptiklari insanlar. Dolayisiyla da su anda çok kolay anlasabiliyorlar. HDP'nin üst yapisina baktiginizda da bunu çok rahat görüyorsunuz."

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun daha önce agir ifadelerle tepki gösterdigi Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu ve DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan ile bir araya gelmesini elestiren Destici, Millet Ittifaki'nin seçimi kazanmasi durumunda Türkiye'de kaoslar ve siyasi krizler yasanacagini öne sürdü.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) HDP'nin Hazine yardimi ödenen hesaplarina geçici bloke konulmasina dair kararini kaldirmasina da tepki gösteren Destici, AYM'nin siyasi degil, hukuki karar vermesi gerektigini ifade etti.

Destici, siyasi partilerin bu dönemde Hazine yardimi almamalari, bu yardimi deprem bölgesine göndermeleri gerektigini de sözlerine ekledi.