CHP'li Torun ile IBB Baskani Imamoglu Amasya'da "Halk Bulusmasi" programlarina katildiCihan Okur,Hülya Turan

CHP'li Torun ile IBB Baskani Imamoglu Amasya'da "Halk Bulusmasi" programlarina katildiCihan Okur,Hülya Turan

AMASYA (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun ile Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, Amasya'da vatandaslara hitap etti.

Torun ve Imamoglu, Merzifon ve Amasya'da "Halk Bulusmasi" programlarina katildi.

Imamoglu, Merzifon Cumhuriyet Meydani'nda organize edilen programda yaptigi konusmada, Türkiye'nin birlesmeye, huzura, beraber olmaya ve kucaklasmaya ihtiyacinin oldugunu söyledi.

Toplumun 21. yüzyila umutla bakmak istedigini belirten Imamoglu, gençlere çok güzel bir gelecek hazirlayacaklarini dile getirdi.

Merzifon'un önemli degerlere sahip oldugunu ifade eden Imamoglu, "Merzifon’u çok özledim. Dogdugum memlekete geçerken Merzifon'a ugrayip çorba içmeden Karadeniz’e devam etmezdik. Bu güzel cografyanin en nadide yerlerinden birisindeyim. Merzifon tarihiyle, insanlariyla, stratejik önemiyle çok özel. Sizinle sohbet etmeye, dertlesmeye ve enerjinizi alip bütün Türkiye'yi dolasmaya geldim. Çok az zamanda çok büyük isler basarmak zorundayiz. Memleketimiz, milletimiz ve 86 milyon vatandasimiz için basaracagiz. Ülkemizin dört bir tarafini gayretle gezecegim. Millet ittifaki herkesi kapsayacak, biz herkesin elini sikmaya geliyoruz." diye konustu.

Torun ve Imamoglu, daha sonra Amasya'ya geçerek Yavuz Selim Meydani'nda toplanan kalabaliga hitap etti.

Torun, burada yaptigi konusmada, sehzadeler sehri Amasya'da vatandaslarla bir araya gelmekten mutluluk duydugunu belirtti.

Güzel günlerin gelecegini söyleyen Torun, "Insallah 14 Mayis'ta Amasya'mizda da bir güzelligi paylasacagiz. Millet Ittifaki'ni göreve getirip, Kemal Kiliçdaroglu'nu 13. Cumhurbaskani yapacagiz. Üreticiyi yok kabul eden, yoksulu yoksul yapan, gençlerimizi disari gitmek zorunda birakan ve bizi yoksullastiran bu iktidari 14 Mayis'ta gönderecegiz. Artik gençlerimiz umutla bu ülkeye dönecek." ifadelerini kullandi.

14 Mayis'taki seçimi 86 milyon için kazanacaklarini dile getiren Imamoglu ise sunlari kaydetti:

"Alti siyasi parti bir arada, büyük bir demokrasi yolculugu. Çesitliligimizle güzeliz. Burada etnik kökeniyle, kültürüyle, giyimiyle, kusamiyla farkli insanlarimiz var. Bu memleket dogusuyla batisiyla, her yerinden insaniyla, farkliliklariyla çok güzel. Iste biz o alti liderin oldugu masada, Millet Ittifaki'nda o farkliligin zenginligini tasiyoruz. O farkliligin zenginligiyle milletimize hizmet edecegiz. 'Ben ne dersem o olurdan' kurtulacagiz. Hayati boyunca 'Ben' diyenden kurtulacagiz. Biz demeye, birlikte yönetmeye geliyoruz. Millet Ittifaki vazgeçilmez yolculugumuzdur. Bu dönem baska bir dönem, bu seçim baska bir seçim. Bu süreçte bölünmeyecegiz, birlesecegiz, birlikte kazanacagiz. Ben birlikte kazanmayi iyi biliyorum. Istanbul’da Millet Ittifaki'yla kazanmanin ne oldugunu iyi biliyorum. Sayin Kiliçdaroglu ve Sayin Meral Aksener'in yan yana nasil bir güç yarattigini biliyorum. Istanbul'u sadece iki partiyle degil büyük bir konsensüsle kazandik. Aslinda Millet Ittifaki'nin temeliyle kazandik. Onun için kazanmayi biliriz. Kazananlar kulübü degisti. Eskiden bir avuç insandi simdi millet kazaniyor. Milletin dönemi basliyor."

Torun ve Imamoglu, konusmalarinin ardindan Tokat'a geçti.