Izmir Adnan Menderes Havalimani'nda oy verme islemi basladiHüseyin Bagis

Izmir Adnan Menderes Havalimani'nda oy verme islemi basladiHüseyin Bagis

IZMIR (AA) - Izmir Adnan Menderes Havalimani'nda, Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri kapsaminda, yurt disi seçmen kütügüne kayitli vatandaslarin oy verme islemi saat 08.00'de basladi.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) belirledigi seçim takvimine göre, 14 Mayis'ta yapilacak seçim için yurt disi ve gümrüklerde bu sabah baslayan oy kullanma islemleri kapsaminda, Adnan Menderes Havalimani Dis Hatlar Terminali'nin gidis ve gelis katinda belirlenen alanlara sandiklar kuruldu.

Oy verme islemi öncesi yemin ederek göreve baslayan sandik kurulu üyeleri, zarf ve pusula sayimi yapti.

Yurt disinda yasayan ve yurt disi seçmen kütügüne kayitli vatandaslar, pasaport ve kimliklerini ibraz ederek, dis hatlar gidis ve gelis terminalinde kurulan 8 sandikta saat 08.00 itibariyla oylarini kullanmaya basladi.

Yurt disi seçmen kütügüne kayitli oldugu için oy kullanmak amaciyla esiyle Usak'tan Izmir'e gelen Bekir Tugay, "Sabah namazindan sonra oyumuzu kullanmak için Usak'tan yola çiktik. Bize en yakin sandik Izmir'de. Oyumuzu kullandik, vatana millete hayirli ugurlu olsun." diye konustu.

Ramazan Bayrami için geldigi Izmir'den Almanya'nin Hamburg sehrine döndügünü belirten Ertekin Türemen ise "Herkes için, ülkemiz için güzel yarinlar bekliyoruz. Birlik ve beraberce insan gibi yasamak istiyoruz. Heyecanliydim. Insallah her sey güzel olur." ifadelerini kullandi.

Hollanda'dan tatil için Izmir'e gelen Devrim Yazan ise "Ilk oy kullanma gününde oyumu kullandim, heyecanliyim. Ülkemiz adina hayirlisi olur. Güzel bir gelecek umarim ülkemizi bekliyor." dedi.

Gümrük kapilarinda oy verme islemi, 14 Mayis 2023 Pazar günü saat 17.00'de bitecek.