Dolar/TL, 19,47 seviyesinden islem görüyorMuhammed Said Tanil

Dolar/TL, 19,47 seviyesinden islem görüyorMuhammed Said Tanil

ISTANBUL (AA) - Dolar/TL, güne yükselisle baslamasinin ardindan 19,4670 seviyelerinden islem görüyor.

Dün yükselis egiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanisinin hemen üzerinde 19,4580'den tamamladi.

Dolar/TL, yeni güne de yükselisle baslamasin ardindan saat 11.30 itibariyla önceki kapanisin hemen üzerinde 19,4670'ten islem görüyor. Ayni dakikalarda avro/TL ise önceki kapanisinin yüzde 0,1 altinda 21,3580'den, sterlin/TL de yüzde 0,1 azalisla 24,3090'dan satiliyor.

Dolar endeksi yüzde 0,1 artisla 102,2 seviyesinde dengelenirken, avro/dolar paritesi önceki kapanisinin hemen altinda 1,0970'te seyrediyor.

Analistler, ABD Merkez Bankasi'nin (Fed) yarin açiklayacagi para politikasi kararlari ve Fed Baskani Jerome Powell'in toplanti sonrasi yapacagi sözlü yönlendirmelerin piyasalarin odagindan oldugunu belirterek, bu hafta açiklanacak veri takviminin de varlik fiyatlarinda oynakligi arttirabilecegini söyledi.

Para piyasalarindaki fiyatlamalarda Fed'in yarin politika faizini 25 baz puan artirmasina kesin gözüyle bakildigini aktaran analistler, buna karsin Banka'nin yil sonuna kadar 2 kez faiz indirimine gidebileceginin de beklentiler arasinda yer aldigini kaydetti.

Analistler, ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat endeksinin piyasa beklentilerinin üstünde gelmesine karsin imalat sanayisinde daralmanin sürdügünü ifade ederek, cuma günü açiklanacak tarim disi istihdam verisinin ekonomideki gidisata iliskin ipucu vermesi açisindan büyük önem arz ettigini vurguladi.

Öte yandan, ABD'de iflas eden San Francisco merkezli First Republic Bank'in ülkenin büyük bankalarindan JPMorgan Chase tarafindan satin alinmasi, bankacilik sektöründe yeni bir kriz dönemine girilebilecegine yönelik endiseleri simdilik yatistirdi.

Bugün Avro Bölgesi'nde enflasyon ve ABD'de JOLTS açik is sayisi, dayanikli mal siparisleri ile fabrika siparislerinin takip edilecegini bildiren analistler, teknik açidan dolar endeksinde 101,5'in destek, 103 seviyesinin direnç konumunda oldugunu kaydetti.