Uluslararasi Kapadokya Oryantiring Haftasi Yarislari 10-16 Nisan'da yapilacakAlpaslan Körükcü

Uluslararasi Kapadokya Oryantiring Haftasi Yarislari 10-16 Nisan'da yapilacakAlpaslan Körükcü

NEVSEHIR (AA) - Ilk kez düzenlenen Uluslararasi Kapadokya Oryantiring Haftasi Yarislari 10-16 Nisan’da Nevsehir'de gerçeklestirilecek.

NEO Doga Sporlari Kulübü’nden yapilan açiklamada, yarislarin Gençlik ve Spor Bakanligi ve Türkiye Oryantiring Federasyonu denetiminde, Ürgüp Kaymakamligi, Göreme Belediyesi ve Mustafapasa köyü muhtarligi destegiyle Nevsehir Gençlik ve Spor Il Müdürlügü koordinesinde, NEO Doga Sporlari Kulübü ve EON Turizm Acentesi is birliginde 10-16 Nisan tarihlerinde Göreme ve Mustafapasa'da yapilacagi belirtildi.

Kapadokya bölgesinin oryantiring sporu için dünya arenasinda esine rastlanmayan arazi yapisina sahip oldugu aktarilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

“Kapadokya Oryantiring Haftasi Yarislari, yabanci sporcular tarafindan arazinin tas, orman olarak nitelendirildigi için sporcularin bölgeye alismalari için 10-12 Nisan günlerinde antrenman ile geçecek. 14 ülkeden 167 kadin ve erkek sporcunun mücadele edecegi yarislar 13-14 Nisan’da Göreme’de, 15-16 Nisan’da Mustafapasa’da yapilacak. Yarismacilar altin madalya için 30 farkli yas kategorisinde kiyasiya mücadele edecek. Türk sporcularin milli takim siralamasini da etkileyecegi yarislarin ödül töreni 16 Nisan’da Mustafapasa’da gerçeklestirilecek. Ilerleyen yillarda bölgenin bu farkli yüzünü de ön plana çikararak spor turizm faaliyetleriyle çesitlendirmeyi ve daha fazla katilimciyi hedeflemekteyiz. Özellikle dogada yapilan sporumuzla Kapadokya bölgesine doga turizmiyle katki sunmayi diliyoruz."